Ontdek het beste ab wheel / buikspierwiel voor jouw buikspiertraining

Beste ab wheel

Een ab wheel of buikspierwiel is een buikspierapparaat die er heel simpel uitziet. Althans, totdat je het gaat gebruiken! Ab wheel oefeningen zijn misschien wel een van de zwaarste oefeningen die je kan doen voor je buikspieren. Waardoor komt dat? Zodra je een ab wheel gebruikt, zal je merken dat veel spiergroepen samen moeten werken om je stabiel te houden.

Je buikspieren, rugspieren, schouders, armen en zelfs je benen werken samen. Door verschillende ab wheel oefeningen te doen, zal je daarom een grote vooruitgang boeken op het gebied van kracht, core stabiliteit en spierversteviging. Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten ab wheels of buikspierwielen. De één heeft een breder wiel, andere handvatten of zelfs meerdere wielen.

Wij begrijpen dat het erg ingewikkeld kan zijn om het juiste ab wheel aan te schaffen. Om deze reden hebben we een lijst gemaakt met de beste ab wheels van het moment!

Beste ab wheel voor fanatieke sporters top 3

Wil je met het beste ab wheel om jouw favoriete buikspieroefeningen uit te voeren? Dan is het in de eerste plaats zaak om een degelijk, kwaliteitsvol en praktisch ab wheel in huis te halen dat ok nog eens erg lang meegaat. Goedkope ab wheels zijn er zat te vinden maar de kwaliteit spreekt vaak boekdelen en al gauw gaat er wat aan schorten. Daarom zochten wij de beste ab wheels voor je uit waarmee je voor lange tijd safe zit en zonder zorgen je buikspieren kan gaan trainen.

Iron Gym Speed: Meest comfortabele buikspierwiel

Iron Gym Speed ab wheel

Het Iron Gym Speed ab wheel is ontworpen om buikspieroefeningen te doen op de meest comfortabele en effectieve manier. De handvatten hebben een ergonomisch design en zijn gebogen waardoor ze de juiste ondersteuning bieden.

Door de iets schuinere positie van de handvatten wordt de vermoeidheid in je handen geminimaliseerd. Het ab wheel is breed en heeft een stalen spiraal aan de binnenkant. De stalen spiraal zorgt ervoor dat het ab wheel weerstand biedt bij het uitrollen en minder weerstand bij het terug rollen. Hierdoor kun je meer herhalingen uitvoeren met de juiste range of motion.

Voordelen

 • Comfortabel
 • Breder wiel
 • Ergonomisch design en gebogen handvatten
 • Intern design voor optimale weerstandscontrole
 • Compact en licht van gewicht

Nadelen

 • Prijs

Perfect Fitness buiktrainer: Meest beoordeeld

Perfect Fitness ab wheel

Het buikspierwiel van Perfect Fitness heeft een extra breed wiel dat voor meer stabiliteit zorgt. Je kunt hierdoor eenvoudig naar links of rechts bewegen tijdens de ab wheel oefeningen.

De handvatten zijn ergonomisch gebogen en hebben antislip kunststof voor stabiliteit. In het wiel zit een stalen spiraal voor meer weerstand en ondersteuning. Daarnaast ontvang je bij het aanschaffen van deze ab wheel ook kniebeschermers van schuimstof.

Voordelen

 • Extra breed wiel;
 • Ergonomisch gebogen handgrepen;
 • Antislip handgrepen;
 • Kniebeschermers.

Nadelen

 • Prijs

Adidas buiktrainer: Beste op verschillende ondergronden

Adidas ab wheel

De Adidas buiktrainer is een ab wheel dat gemaakt is uit kunststof. De handvatten zijn ergonomisch gevormd voor comfort en een goede grip.

Het buikspierwiel heeft een stroef oppervlak waardoor het niet zal schuiven op verschillende vloeren en altijd goed blijft rollen.

Voordelen

 • Goede grip
 • Stroef oppervlak op wiel
 • Zeer stabiel
 • Ergonomische handvatten

Nadelen

 • Handvatten monteren vraagt wat kracht

Beste ab wheel met extra accessoires top 4

Sommige ab wheels onderscheiden zich van andere buikspierwielen omdat ze geleverd worden met accessoires. Ook hier hebben we een lijst van gemaakt. Met de accessoires kun je verschillende oefeningen doen om jouw fitnessavontuur te vervolgen!

Gonex Ab Wheel: Hoge kwaliteit

De Gonex Ab Wheel komt in een pakket van 7 accessoires. Het pakket bevat het ab wheel, kniebeschermers, een springtouw, 2 weerstandsbanden en 2 pushupstangen.

Het ab wheel is gemaakt van rubber, roestvrij staal en duurzaam antislip TPR voor optimaal comfort en stabiliteit.

Het ab wheel heeft 2 extra brede wielen en stevige handvatten. Het buikspierwiel is ook eenvoudig te monteren en uit elkaar te halen. Met het gehele pakket kun je een volledige full body workout doen. Superhandig!

Deze complete set is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Voordelen

 • Duurzaam antislip materiaal
 • Brede wielen voor stabiliteit
 • Volledig pakket voor full body workout
 • Eenvoudig te monteren
 • Hoge kwaliteit

Nadelen

 • Prijs

MR Panache Ab Roller: Met premium kwaliteit springtouw

Het MR Panache premium buikspierwiel wordt geleverd inclusief een professioneel springtouw en kniematje. De producten zijn gemaakt van pvc, rvs en foam. De foam handgrepen zijn ontwikkeld voor meer grip en stabiliteit. Het ab wheel zelf is extra breed en is gemaakt van duurzaam antislip rubber.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit;
 • Extra breed wiel voor stabiliteit;
 • Goede grip;
 • Stabiliteit.

Nadelen

 • Minder geschikt voor beginners

Ailuki 10 in 1: Meeste accessoires

Ailuki ab wheel en accessoires

Het Ailuki 10 in 1 pakket bestaat uit een buikspierwiel, kniematje, fitnessband, springtouw, fitnessbanden, pushupstangen, een handleiding en een geschenkdoos.

Het buikspierwiel bestaat uit roestvrij staal, antislip rubber en duurzaam pvc. De schuimrubberen handgrepen zorgen voor een goede grip. Het wiel is extra breed en het oppervlak is gestructureerd voor extra grip en stabiliteit tijdens het rollen.

Voordelen

 • Volledig 10 in 1 pakket
 • Ergonomische handgrepen
 • Extra grip
 • Prijs

Nadelen

 • Kwaliteit

Power Guidance ab wheel: Extra groot wiel

De Power Guidance ab wheel komt met een kniebeschermer en pushupstangen. De ab wheel is extra groot en breed voor stabiliteit. Het is gemaakt van hard plastic, staal en rubber. De handvatten zijn van schuimrubber om handvermoeidheid te voorkomen en voor extra gripcomfort.

Voordelen

 • Extra groot wiel voor stabiliteit
 • Extra gripcomfort
 • Kniebeschermer en pushupstangen

Nadelen

 • Minder compact

Beste ab wheel oefeningen

Ab wheel oefeningen

Een ab wheel wordt ook wel een buikspierwiel genoemd. Er zijn verschillende soorten buikspierwiel oefeningen. Door verschillende oefeningen te doen, kun je de nadruk leggen op verschillende spieren. Hieronder vind je enkele zeer effectieve ab wheel oefeningen.

Ab wheel oefening: Knee roll-outs

Knee roll-outs is de basis ab wheel oefening waarbij je op je knieën zit en je handen op de handgrepen. Daarna rol je zo ver mogelijk naar voren en vervolgens rol je de ab wheel weer terug. Met deze oefening leg je de focus op de core, schouders, armen en bovenrug.

Ab wheel oefening: Hands to feet

Hands to feet is de moeilijkere variant van de knee roll-outs. Hierbij is de start positie niet op je knieën maar staand. De uitvoering blijft verder wel hetzelfde. Zo ver mogelijk naar voren en dan weer terug naar de start positie. De focus ligt hierbij op de core, armen, schouders, onderrug en bovenrug.

Ab wheel oefening: V roll-out

De V roll-out is nog een variant van de knee roll-out waarbij je met de ab wheel niet recht naar voren gaat, maar een lichte bocht naar links en rechts maakt. Door deze kleine aanpassing leg je de focus ook op de schuine buikspieren.

Ab wheel oefening: Ab wheel plank

Maak van je lichaam een rechte lijn en plaats je handen op de ab wheel. Zorg ervoor dat de ab wheel onder je schouders ligt en til je knieën van de grond. Houd deze positie vast voor 30 seconden. De focus van deze ab wheel oefening ligt op je core, armen, schouders en bovenrug. Als je in de positie bent, kan je ook een push-up doen om meer focus op de borstspieren te leggen.

Buikspierwiel oefeningen uitvoeren

Bij het uitvoeren van de oefeningen is het belangrijk dat je de juiste houding hebt. Een veelvoorkomende fout is het hollen van de onderrug. Houd je rug recht en let erop dat de bekken naar achter gekanteld is. Als je de buikspierwiel gaat gebruiken, begin dan met een beperkt aantal oefeningen met de juiste uitvoering. Zodra je de correct uitvoering onder de knie hebt, kan je het aantal herhalingen opbouwen. Dit is een tip om blessures te voorkomen. 

Ab wheel kopen?

Zoals je hebt gezien, zijn er veel verschillende soorten ab wheels en pakketten om uit te kunnen kiezen. Wanneer je een buikspierwiel gaat kopen, is het ook belangrijk om te bedenken waar je het precies gaat gebruiken. Is het alleen voor thuis of neem je het ook mee naar de sportschool? Een ab wheel kan vaak makkelijk mee in de sporttas en is makkelijk in elkaar te zetten (indien nodig). 

Het is erg belangrijk om de oefeningen met de juiste vorm uit te voeren om blessures te voorkomen. Voer de oefeningen altijd uit met een rechte rug en bouw de herhalingen op wanneer je de vorm goed onder de knie hebt. Als je altijd al hebt gedroomd van een sixpack, zal een ab wheel jou daar zeker bij helpen! Met deze lijst kan je snel aan de slag!

Vergeet niet om na het uitvoeren van de oefeningen een plantaardige eiwitshake te nemen. Zo zorg je ervoor dat jouw spieren op tijd herstellen voor de volgende workout. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten