Clif bar vegan energiereep getest; ontdek onze favoriet! (review 2022)

Clif Bar review & test

Ben je op zoek naar een heerlijke en energierijke vegan snack tijdens het sporten? Dan is Clif bar misschien wel de snack die jij zoekt of nodig hebt. Deze repen van Amerikaanse makelij zijn verkrijgbaar in diverse smaken en zitten boordevol smaak, proteïne, functionele vetten en koolhydraten die je van de nodige energie voorzien. Bewerkte en synthetische ingrediënten zitten er dan weer niet in.

Reden te meer om deze repen een keertje van dichterbij te bekijken. In deze review ontdek je alles over deze Clif bar energierepen en kom je te weten welke onze favoriet is!

Het verhaal achter Clif Bar

Terwijl Gary samen met zijn maat Jay door de bergen van de Sierra Nevada aan het fietsen was ontstond het idee van de Clif Bar. Na een hele dag energierepen te eten om ze uiteindelijk niet meer naar binnen te krijgen dacht Gary bij zichzelf “ik kan iets beters maken dan dit”.

Twee jaar, en uren in moeders keuken later, werd het doel uiteindelijk bereikt en werd de Clif Bar werkelijkheid. De beter smakende energiereep was een feit. De repen vernoemde Gary naar zijn vader Clif.

Clif Bar

Clif Bar; welke smaken zijn er?

Clif Bar is dus van origine een Amerikaans product en door de Europese wetgeving is het helaas niet mogelijk om in Europa de vele verschillende smaken allemaal te verkrijgen. Van de meer dan 15 verschillende smaken zijn er ondertussen wel een 6-tal te verkrijgen in België en Nederland.

De onderstaande smaken zijn te verkrijgen in Europa:

 • Chocolate Chip
 • Crunchy Peanut Butter
 • White Chocolate Macadamia Nut
 • Peanut Butter Banana with Dark Chocolate
 • Blueberry Crisp
 • Chocolate Almond Fudge

Andere smaken zoals chocolate brownie, cool mint chocolate, coconut chocolate, oatmeal raisin walnut en peanut toffee zijn momenteel niet te verkrijgen in onze contreinen.

Wat zijn de ingrediënten van de Clif Bar?

Clif Bar is de allereerste energiereep die ontwikkeld werd door dit Amerikaanse bedrijf. De repen zijn gemaakt van voedzame en gezonde ingrediënten waaronder haver, gedroogd fruit, noten en zaden. 70% van de ingrediënten is biologisch en elk recept werd uitvoerig getest door atleten en fijnproevers.

De repen bevatten geen transvetten en kunstmatige smaakstoffen en de ingrediënten zijn niet genetisch gemanipuleerd. De cacoa in de repen is afkomstig van “Rainforest Alliance” gecertificeerde boerderijen.

Naast de specifieke ingrediënten van de verschillende smaken is elke Clif Bar goed voor een gezonde dosis preoteïnen en vezels. Daarnaast zit een reep boordevol vitamine B6 en B12. Deze vitamines zorgen ervoor dat de energie geleidelijk wordt vrijgegeven waardoor je er lang van kan profiteren.

Daarnaast bevat een Clif Bar nog de volgende vitamines en mineralen:

 • Vitamine A, D, E, C
 • Thiamine
 • Riboflavine
 • Niacine
 • Calcium
 • Magnesium

Een Clif Bar weegt ongeveer 68 gram en levert ongeveer 279 kcal. Daarnaast zijn de voedingswaarden als volgt verdeeld. Als voorbeeld nemen we de “Crunchy Peanut Butter” smaak:

 • Energie: 279 kcal
 • Vetten: 7,1 g
  • waarvan verzadigd: 1,2 g
 • Koolhydraten: 40 g
  • waarvan suikers: 19 g
 • Vezels: 4 g
 • Eiwitten: 11 g
 • Zout: 0,58 g

Per smaak kunnen deze waarden lichtjes variëren.

De Clif Bar energierepen zijn plantbased maar kunnen wel sporen van allergenen bevatten. Check dus zeker de verpakking. De allergenen kunnen ook weer per smaak verschillen.

Mijn favoriete Bar getest

4 van de beschikbare Clif Bar smaken bevatten chocolade en ik ben niet echt een fan van chocolade, tenzij die wit is. En het wil net lukken dat Clif Bar ook een smaakje heeft waar witte chocolade aan te pas komt.

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat de andere smaken me niet echt aanspreken. In eerste instantie al door de aanwezigheid van (donkere) chocolade. Daarnaast zijn pinda en blueberry (wat in de andere repen zit) ook niet meteen mijn favoriete smaken en ingrediënten als het op energierepen aankomt.

Als er dan maar eentje overblijft is de keuze snel gemaakt. De White Chocolate Macadamia Nut Clif Bar sprak me al aan nog voordat ik ze geprobeerd had. Ik was dus erg benieuwd hoe deze zou smaken en of deze me zou bevallen.

Clif Bar White Chocolate Macadamia Nut

De reep ziet er erg goed uit en is heel erg stevig. De structuur is niet stroperig of plakkerig en ziet er meer uit als een echte koek. Op zich vind ik dat al een pluspunt. Hierdoor kan je een Clif Bar ook gewoon als tussendoortje eten zonder dat het als een sport- of energiereep aanvoelt.

De White Chocolate Macadamia Nut Clif Bar proeft helemaal zoals je het zou verwachten, althans dat was mijn ervaring met deze energiereep. De “koek” bijt erg makkelijk weg en de subtiele strepen van witte chocolade geven een perfecte chocolade toets aan deze reep.

Ik heb nog steeds geen flauw idee hoe een macadamia noot precies smaakt maar de nootsmaak is zeker en vast wel aanwezig in deze reep. De combinatie van de noten, witte chocolade en de andere ingrediënten vormen een lekker geheel dat erg smakelijk is.

Clif Bar>hite Chocolate Macadamia Nut

Clif Bar kopen?

Zoals we reeds vertelden zijn niet alle smaken te verkrijgen in Nederland en België. Echter is er in onze ogen wel voldoende keuze voor iedereen. Het is immers ook makkelijker kiezen uit 6 dan uit meer dan 15 verschillende repen vind ik persoonlijk…

De Clif Bars kan je zowel per stuk als in een doos van 12 stuks verkrijgen. Daarnaast kan je ook voor een Mix Box kiezen met daarin diverse smaken. Bij onderstaande partners kan je terecht voor een breed gamma van deze Clif Bars:

Clif Bar 12-pack

Conclusie

Dat het bedrijf Clif erg goede producten op de markt heeft kon je reeds in een vorig artikel op onze site ontdekken. Zo hebben we onlangs de Clif Blok energy chews getest. De Clif Bar is een erg goede toevoeging en maakt jouw sportvoeding pakket pas echt compleet. Met de Clif Bar heb je ook meteen het gevoel dat je echt aan het eten bent.

Ondanks de beperkte keuze is er vast en zeker voor iedereen wel een favoriete Clif Bar te vinden. Ikzelf ben fan van de White Chocolate Macadamia Nut smaak en ook mijn vriendin kon deze reep wel appreciëren. Maar goed, smaken kunnen natuurlijk danig verschillen. Vandaar dat het slim is de repen, zeker de eerste keer, per stuk aan te kopen.

Heb jij al ervaring met de Clif Bars of wil je ze een keertje proberen? Laat ons dan zeker weten welke smaak jou het beste bevallen is!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten