GRIZZ Energy Gum review (2022); boost jouw dagelijkse energie!

Grizz Energy Gum review

Grizz Energy Gum is een suiker-, glutenvrije en vegan kauwgom die je een langdurige energieboost geeft. Deze energy gum zorgt voor meer energie, meer focus, een verbeterde concentratie, meer uithouding, kracht en een sneller spierherstel. De frisse adem krijg je er ook nog eens gratis bij! Een veelbelovende formule die we graag eens in de praktijk wilden brengen.

Wij ontvingen enkele samples om deze een keertje te testen. In deze review ontdek je of deze energie kauwgom ook echt werkt en kom je te weten of wij bruisden van energie na het verorberen van zo’n energy gum.

Grizz Energy Gum

Wat is Grizz Energy Gum en wat zit er precies in?

Grizz Energy Gum is een kauwgom die je voorziet van de nodige energie. Die energie is afkomstig uit 3 verschillende stoffen die in de kauwgom zitten namelijk cafeïne, taurine en guarana. Deze stoffen klinken je vast wel bekend in de oren want ze zijn ook in de meeste (ongezonde) energiedrankjes terug te vinden.

Natuurlijke suiker

In tegenstelling tot die energiedrankjes vind je in de Grizz Energy Gums géén ongezonde suiker. Deze energy gums bevatten naast de energie bevorderende stoffen twee zoetstoffen namelijk xylitol en mannitol. De ongezonde suikers zijn vervangen door Polyolen. Dit zijn natuurlijke suikervervangers die tot tweemaal minder caloriëen bevatten dan gewone suiker.

Cafeïne; het hoofdbestanddeel

Het hoofdbestanddeel van deze energie kauwgom blijft wel cafeïne. Cafeïne heeft niet alleen effect op de alertheid maar verbeterd ook de vetverbranding en bevordert de doorbloeding. Ook na het sporten kan cafeïne bijdragen aan een sneller spierherstel. Eén Grizz Energy Gum bevat 80 mg cafeïne. Dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid als in een blikje frisdrank.

Guarana en taurine

Elke Grizz energie kauwgom bevat ook nog eens 20 mg guarana en 20 mg taurine. Net als cafeïne zijn dit stoffen die bijdragen aan een verbeterde concentratie en energiepeil.

Guarana werkt minder snel dan cafeïne. Dit heeft als voordeel dat het effect ook langer zal aanhouden. Daarnaast helpt guarana vermoeidheid en spierpijn te verminderen.

Taurine heeft invloed op verschillende lichamelijke functies. Zo heeft het een effect op het uithoudingsvermogen, maar draagt het ook bij aan spierherstel, het leervermogen en de motoriek.

Voedingswaarden

In totaal bevat één Grizz Energy Gum 120 mg aan stoffen die energie leveren. In vergelijking met andere energie kauwgom is dit best veel. Om een minimaal effect te verkrijgen moet er minstens 62,5 gram cafeïne aanwezig zijn. Met 80 gram cafeïne zit een Grizz daar al ver boven. Tel daar de 40 mg taurine en guarana nog bij en je mag je aan een heuse energieboost verwachten!

Het zijn dus voornamelijk de cafeïne, taurine en guarana die zorgen voor de energieboost. Verder zit er niet zo bijzonder veel in de energy gums.

Voedingswaardenper 100 gramper stuk (1,6 gram)
Energie162 kcal2,6 kcal
Vet0 g0 g
waarvan verzadigde vetzuren0 g0 g
Koolhydraten67,6 g1,1 g
waarvan suiker0 g0 g
waarvan polyolen*67,7 g1 g
Eiwitten0 g0 g
Zout0 g0 g
Grizz Energy Gum

Grizz Energy Gum getest; krijg je er echt meer energie van?

Als duursporter is het enorm belangrijk om energie tijdig bij aan te vullen om uiteindelijk vlot de eindmeet te kunnen halen. Ik was dus erg benieuwd of een Grizz Energy Gum hetzelfde of misschien zelfs een beter effect zou hebben dan de gelletjes en repen die ik normaal gebruik tijdens het sporten.

Het voordeel van Grizz is dat het suikervrij is en je daardoor de bekende suikerdip niet zal krijgen. Dit is vaak bij andere energieproducten wel het geval.

Daarnaast worden de stoffen die vrijkomen opgenomen door de mondslijmvliezen waardoor je er sneller profijt van zal hebben. Bij andere producten, die door de maag opgenomen dienen te worden, duurt het veel langer vooraleer het lichaam de stoffen kan opnemen. Dit verschil kan oplopen van 30 tot zelfs 45 minuten.

Wanneer je begint te knabbelen op een Grizz Energy Gum is het eerste wat je proeft een erg prettige en stevige muntsmaak. De muntsmaak blijft aanwezig naarmate je verder op de kauwgom knabbelt. Dit is al een voordeel ten opzichte van vele andere kauwgoms.

Na een 5-tal minuten verandert begint de energy gum een beetje bitter te smaken. Ik had meteen door dat dit de taurine en guarana is die vrijkomt. Deze smaak gaat na enkele minuten weer weg waarna de muntsmaak weer de bovenhand haalt.

Kreeg ik er meer energie van? Zeker weten! De energieboost die je krijgt blijft daarnaast nog eens ettelijke uren aanwezig. Na een drietal uur was de energie pas uitgewerkt en ik had slechts 1 Grizz Energy Gum gebruikt. Het resultaat was best wel verbluffend, dit had ik helemaal niet verwacht.

Ook de muntsmaak van de kauwgum blijft héél erg lang hangen. Toen ik na een drietal uur de kauwgom maar eens besloot weg te doen proefde ik nog steeds de muntsmaak. Dit vond ik persoonlijk erg fijn!

Een andere keer at ik een energy gum toen ik wat moe was en nog niet meteen wou gaan slapen. Toen de energy gum na 5 minuten begon te werken en de stoffen werden opgenomen werd ik plots een vat vol energie. Zelfs mijn omgeving was verbaasd over dit resultaat.

Wanneer de energie uitgewerkt is gaat jouw lichaam gewoon terug naar de energiestatus die je voordien had. Er is geen sprake van een dip.

Dit kon geen toeval zijn! Grizz werkt en doet gewoon wat het beloofd! Het geeft je energie, meer focus en maakt je alerter.

Voordelen van Grizz Energy Gum

Energie heb je natuurlijk altijd nodig, of je nu intensief gaat sporten, een drukke werkdag of een lange autorit voor de boeg hebt. Energie is broodnodig maar kan natuurlijk uit veel verschillende producten gehaald worden. Zo ook uit deze Grizz Energy Gum, maar wat zijn precies de voordelen, waarom zou je een energie kauwgom boven een energy drink of suikerrijk product verkiezen?

 • De energiestoffen worden al na 5 minuten opgenomen door het lichaam
 • Meer focus en alertheid tijdens het sporten, autorijden, studeren, nachtdiensten, gamen, werken,…
 • Is goed voor het gebit en gaat tandbederf tegen
 • Je krijgt er een frisse adem door
 • Makkelijk om overal mee te nemen
 • Voorkomt een suikerdip
 • Vrij van suiker, gluten, aspartaan en acesulfame-K
 • 100% vegan, dus geschikt voor iedereen
 • Heeft een positieve invloed op de geheugenfuncties, bijvoorbeeld tijdens het werk en studeren
 • Geeft je meer kracht en uithouding
 • Goedkoper dan andere energieproducten en sportvoeding
Grizz Energy Gum

Voor wie is Grizz Energy Gum geschikt?

Grizz Energy Gum is geschikt voor iedereen die een snelle energieboost nodig heeft. Volgens de voedsel- en warenautoriteit mag iedereen vanaf 13 jaar cafeïne gebruiken. Ook kinderen kunnen dus profiteren van de vele voordelen van deze energy gum.

Omdat Grizz geen gebruik maakt van dierlijke producten is deze energie kauwgom ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ook voor professionele sporters is Grizz zeker en vast geschikt aangezien deze energy gum sinds 2021 op de anti-dopinglijst van het NZVT staat.

Voor wie is Grizz Energy Gum NIET geschikt?

Heb je geen energieboost nodig dan pak je maar beter een andere kauwgom. Bij een Grizz Energy Gum kan je niet om de energiestoffen heen.

Daarnaast is deze energie kauwgom niet geschikt voor:

 • Kinderen onder 13 jaar
 • Zwangere vrouwen
 • Vrouwen die borstvoeding geven
 • Mensen met hart- en vaatziekten
 • Wanneer je bepaalde medicatie gebruikt zoals: ADHD-medicatie, slaappillen of kalmerende middelen
 • Mensen die gevoelig zijn aan cafeïne

Hoeveel Grizz mag je nemen en hoelang moet je er op kauwen?

Bij Grizz raden ze je aan om met één gum te beginnen. En dat is helemaal geen slecht idee aangezien de energieboost er wel eentje is om U tegen te zeggen. Ben je niet heel gevoelig voor cafeïne dan kan je natuurlijk een twee of zelfs meer energy gums nemen. De maximale aanbevolen hoeveelheid is 4 energy gums per dag. Daar heb ik me tot nu nog niet aan durven wagen!

De energiestoffen worden na 5 minuten opgenomen door de mondslijmvliezen. In principe kan je de gum dan weggooien aangezien het zijn werk gedaan heeft.

Vind je de muntsmaak prettig dan kan je wel gewoon op de energy gum blijven knabbelen. De smaak blijft heel erg lang hangen en de kauwgom wordt niet droog zoals bij vele andere kauwgom wel het geval is.

Buiten een erg frisse adem en een boost van jewelste zijn er geen neven- of bijwerkingen!

Grizz; partner van de KNBSB

Sinds maart 2022 heeft Grizz een meerjarige deal gesloten met de KNBSB, de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. In deze samenwerking ondersteunt Grizz niet alleen de A-selecties maar zullen ze ook zichtbaar en actief zijn rondom jeugdevenementen en wedstrijden alsook voor de fans!

Bovenstaande bewijst dat niet alleen wij maar ook de topsport overtuigd is van Grizz Energy Gum!

Grizz Energy Gum kopen?

Grizz Energy Gum kan je snel en makkelijk kopen via bol.com. Je hebt er de keuze uit enkel pack, 4-pack, 10-pack of 15-pack. Eén pakje energy gums bevat 7 energie gums, de rekensom kan je helemaal zelf maken.

Bestel je meer packs tegelijk dan wordt de energie die jij in huis haalt wel erg voordelig qua prijs. Vergelijk dat eens met de prijs van jouw huidige energieproducten die je gebruikt! In mijn geval was Grizz echt wel een pak goedkoper!

Conclusie

Grizz Energy Gum heeft mij, als duursporter, zeker en vast overtuigd. Daarnaast kan Grizz ook erg handig zijn tijdens andere sporten maar ook gewoon in het dagelijkse leven. Heb je meer focus nodig op het werk, een lange autorit voor de boeg of heb je gewoon eventjes wat meer energie nodig? Dan is Grizz Energy Gum ook voor jou een perfecte oplossing!

Grizz is goedkoper en gezonder dan vele andere energieproducten. Omdat er geen suiker in verwerkt zit krijg je ook geen suikerdip. Daarnaast is Grizz erg compact en makkelijk overal mee naar toe te nemen. Omdat het niet vloeibaar is moet je er ook niet extra van plassen. Alleen maar voordelen dus! Waar wacht je nog op?

Wil jij meer energie, focus én een frisse adem, bestel dan snel Grizz Energy Gum!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten