Innerme sportvoeding review 2023; 100% natuurlijk, bio & vegan!

Innerme sportvoeding review

Simpel, eerlijk en puur, dat is de visie van Innerme oprichter Dirk Baelus over voeding. Die visie vind je ook terug in het hele assortiment Innerme sportvoeding. Dankzij de krachtige biologische en pure ingrediënten is deze sportvoeding minder belastend voor het lichaam waardoor je sneller zal herstellen van zware inspanningen.

Wij doken in het aanbod Innerme sportvoeding, waarvan we ook al enkele producten zelf getest hebben. In dit artikel kom je te weten hoe Innerme is ontstaan en duiken we in het volledige aanbod sportrepen, energygels, sportdrank en proteïnerijke recoveryproducten.

Meteen kennismaken met de Innerme sportvoeding? Check dan zeker de Healthy Sports box en ontdek meteen het hele aanbod!

Innerme Healthy Sports Box

Beste bij bol >>

Let op; de Endurance gel (1 stuk / gele verpakking) is veggie en dus niet vegan. Alle andere producten in de box zijn 100% vegan.

Over Innerme

Na zijn studie klopte Dirk Baelus lange nachten in zijn eigen café. Die lange nachten zorgden voor een ongezonde levensstijl waarbij hij veel rookte en dronk. Daarnaast was hij ook vaak ziek. Na een toogweddenschap in 2004 veranderde zijn leven drastisch, begon hij te trainen voor een triatlon en schakelde over op een gezondere levensstijl.

Door het feit dat hij vaak ziek was besloot hij zijn voedingspatroon volledig om te gooien en stopte hij met het eten van vlees, zuivel en geraffineerde suikers. Ben je zelf al vegan dan zal je vast begrijpen dat het leven van Dirk Baelus toen drastisch veranderde…

Dirk Baelus vormde zich al snel om tot een echte toptriatleet en nam deel aan de grootste triatlons wedstrijden ter wereld waaronder 4 maal de bekende Iron Man in Hawaï. Van de 26 volledige triatlons finishte hij 5 maal onder de magische grens van 9 uur. Na een carrière van 15 jaar zei hij de topsport vaarwel.

Ook na zijn carrière plukt Dirk nog steeds de vruchten van zijn vegan levensstijl. Maar alle kennis die hij tijdens zijn topsportperiode had opgedaan betreffende sportvoeding mocht niet verloren gaan. Zo voelt hij zich elke dag opnieuw goed in zijn vel en ook op sportief vlak en performance zit alles nog heel erg snor.

In 2012 richtte hij Innerme op en ontwikkelde 100% natuurlijke, biologische en plantbased sportvoeding. Waar klassieke sportvoeding en frisdrank een aanslag op je lichaam zijn is de natuurlijke sportvoeding van Innerme niet belastend voor het lichaam waardoor je veel sneller zal herstellen. Sportvoeding met natuurlijke ingrediënten rechtstreeks uit de natuur en minimaal bewerkt, dat is Innerme!

In zijn boeken “Op weg naar balans” en “De basis van natuurlijke voeding” ontdek je het hele verhaal van Dirk Baelus, hoe hij evolueerde van een ongezonde cafébaas naar topsporter en de ambassadeur van pure (sport-)voeding… en geeft hij je tips voor een gezondere levensstijl.

Innerme sportvoeding; ontdek het complete gamma

Bij Innerme vind je sportvoeding die je kan gebruiken voor, tijdens en na het sporten. Zo kan je op elk moment genieten van de vele voordelen van deze natuurlijke, bio en plantbased producten!

Innerme sportrepen

Innerme sportrepen

Bestel bij bol >>

De sportrepen van Innerme zijn geschikt om te eten tijdens het sporten of als tussendoortje.

Energierepen

De Innerme energierepen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende smaken:

 • Groene thee – Citroen (50g)
 • Appel – Kaneel (50g)
 • Vanille (50g)
 • Cacao – Sinaas (40g)

De Innerme energierepen hebben verschillende voordelen. Ze smelten in je mond en zijn erg makkelijk te verteren. Daarnaast zorgen ze voor 30 à 60 minuten energie en geven ze je gezonde bouwstoffen van complete eiwitten. De repen bevatten zeewier, een uitstekende superfood, en zijn gemaakt zonder fructose. Ze bevatten glucose en maltose uit rijst.

Voedingswaarden en ingrediënten:

Alle energierepen bevatten rijst, peulvruchten, groenten, zaden en zout. De samenstelling en ingrediënten verschillen lichtjes per smaak. De voedingswaarden zien er per reep als volgt uit:

Groene thee – CitroenAppel – KaneelVanilleCacao – Sinaas
Energie191 kcal192 kcal192 kcal151 kcal
Vetten5,47 g5,39 g5,53 g4 g
waarvan verzadigd0,9 g0,88 g0,9 g0,8 g
Koolhydraten30,19 g31 g30,06 g27 g
waarvan suikers11,58 g13,21 g11,82 g13,2 g
Vezels2,21 g1,97 g1,81 g
Eiwitten4,93 g4,36 g4,92 g4 g
Zout0,19 g0,19 g0,19 g0,12 g

De Innerme sportrepen kan je verkrijgen per 6, 12 of 20 of in een handige mix box met 3 stuks van elke smaak.

Haverreep en Superfood bar

Naast de energierepen is er nog een “nuts & seeds” haverreep en een Superfood reep (Chia – Goji – Cacao) te verkrijgen.

Voedingswaarden & ingrediënten oats bar:

De haverreep met noten en zaden is knapperig en bevat boekweit en erg veel vezels. Ze helpen de bloedsuikerspiegel in balans te houden en geven je een constant goed gevoel. Door de toevoeging van glutenvrije haver zorgt deze reep ook voor een dosis energie.

Een oat bar reep van 40 gram bevat de volgende ingrediënten en voedingswaarden:

Sesamzaden, agavesiroop, amandelnoten, cashewnoten, pompoenpitten, veenbessen, rijststroop, haver en boekweit.

 • Energie: 140 kcal
 • Vetten: 9 g
  • waarvan verzadigd: 1,3 g
 • Koolhydraten: 12,6 g
  • waarvan suikers: 4,2 g
 • Vezels: 2,6 g
 • Eiwitten: 4,1 g
 • Zout: 0,059 g
Voedingswaarden & ingrediënten superfood bar:

De Superfood bar met een mix van veenbessen, rozijnen, physalis en gojibessen zorgen ervoor dat je geen plotse energiedips zal krijgen. Het chiazaad zorgt voor een gezonde dosis omega 3 en de reep is vezelrijk.

Een Superfood reep van 40 gram bevat de volgende ingrediënten en voedingswaarden:

Agavesiroop, veenbessen, sesamzaden, rozijnen, rijstsiroop, cashewnoten, zonnebloempitten, havervlokken, chiazaad, cacao nibs, gojibessen, physalis en lijnzaad.

 • Energie: 151 kcal
 • Vetten: 6,9 g
  • waarvan verzadigd: 1,04 g
 • Koolhydraten: 21,9 g
  • waarvan suikers: 12,8 g
 • Vezels: 3,5 g
 • Eiwitten: 6 g
 • Zout: 0,012 g

Innerme energy gels

Innerme energy gels

Bestel bij bol >>

De Innerme energy gels kan je verkrijgen in 5 verschillende smaken en twee verschillende soorten namelijk: Endurance en Fast. De Endurance gel is jammer genoeg niet vegan omdat er honing in zit. De Fast gels, die wel vegan zijn, kan je verkrijgen in 4 verschillende smaken:

 • Limoen (35g)
 • Sinaas (35g)
 • Citroen (35g)
 • Aardbei (35g)

De energy gels zijn vloeibaar en heel erg makkelijk op te nemen. Door het “Fast” karakter geven ze je snel de benodigde energie die een 30 à 45 minuten zijn effect zal hebben. Dankzij het vloeibare karakter kan je de Fast gels ook op intensieve momenten makkelijk consumeren.

De gels bevatten zeezout en enkelvoudige glucose die afkomstig is uit tapiocawortel. Dankzij de gels kan je meer koolhydraten opnemen. Dit is te danken aan de 2:1 glucose-fructoseverhouding. De Fast gels zijn 100% vegan en biologisch gecertificeerd.

Voedingswaarden & ingrediënten:

De ingrediënten van de Innerme Fast gels verschillen lichtjes per smaak maar bevatten allemaal tapiocasiroop, agavesiroop, maïssiroop, zeezout en citroenzuur. De voedingswaarden per gel (35 g) zien er als volgt uit:

LimoenSinaasCitroenAardbei
Energie104 kcal104 kcal104 kcal117 kcal
Vetten0 g0 g0 g1,7 g
waarvan verzadigd0 g0 g0 g1,5 g
Koolhydraten26 g26 g26 g25 g
waarvan suikers22 g22 g22 g21 g
Eiwitten0 g0 g0 g0,1 g
Zout0,35 g0,35 g0,35 g0,35 g

De Innerme Fast gels kan je verkrijgen in verpakkingen met 3, 12 of 20 stuks.

Innerme sportdrank & dorstlesser

Naast de Innerme sportvoeding is er uiteraard ook nog een sportdrank en zelfs twee dorstlessers te verkrijgen binnen het Innerme aanbod. De isotone sportdrank is perfect tijdens de inspanning terwijl de dorstlesser op elk moment van de dag en zowel voor, tijdens als na het sporten te gebruiken is.

Isotonic energy drink fruit

Innerme isotonic energy drink fruit

Bestel bij bol >>

Deze isotone energiedrank heeft een subtiele smaak en is een belangrijke bron van vitamine C. Deze sportdrank hydrateert uitstekend en bevordert de sportieve prestaties dankzij de perfecte 2:1 glucose-fructoseverhouding die je ook bij de Fast gels terug kan vinden.

Deze sportdrank zorgt voor langdurige energie en zal je dorst lessen. Het poeder, dat gevriesdroogde papaya en ananas bevat, levert ook de nodige zouten (Keltisch zeezout) aan. Daarnaast bevat deze sportdrank rijstsiroop, acerola en agave. De rozenbottel zorgt op zijn beurt voor de nodige antioxidanten.

Het poeder (40 gram) meng je simpelweg met 500 ml water en is uitermate geschikt voor duursporters en competitiebeesten.

1 bidon van 500 ml Innerme sportdrank levert je 145 kcal energie en 35 gram koolhydraten (waarvan 15,7 gram suiker).

De Innerme sportdrank is verkrijgbaar in een verpakking van 520 gram, goed voor 13 porties. Daarnaast kan je deze ook in een kleine verpakking met 6 aparte zakje (telkens 1 portie) verkrijgen:

Innerme Sports Tea bio & Balance Drink Stevia

Innerme Sports Tea bio & Balance Drink Stevia

Bestel bij bol >>

Zowel de Balance drink als de Sports tea zijn natuurlijke dorstlessers en kan je verkrijgen in een handige box van 5 liter. Dankzij het tapkraantje kan je makkelijk en snel je dorst stillen wanneer dat nodig is of je bidon snel en zonder knoeien vullen. Deze dorstlessers kan je op elk moment van de dag drinken maar je kan deze ook voor, tijdens of na het sporten gebruiken.

Deze probiotische dorstlessers zijn caloriearm en zorgen voor een beter zuur- en basenevenwicht. De dorstlessers bevatten beide gember en banchathee en probiotica uit kefir. De lekkere en frisse drank werkt alkalisch en draagt bij aan het ontzuren van het lichaam.

Innerme proteïne repen & poeder

Innerme protein repen en poeder

Bestel bij bol >>

Na een zware inspanning, training of wedstrijd hebben de spieren tijd nodig om te recupereren. Om dit proces te versnellen kan je de plantaardige eiwitten van de Innerme proteïne repen en poeder mix vast en zeker goed gebruiken.

Innerme proteïne repen

De proteïne repen van Innerme kan je verkrijgen in twee smaken:

 • Chocolate (50g)
 • Amandel – Abrikoos (50g)

De repen bevatten veel eiwitten en vezels, bevorderen de spieropbouw en herstel en zijn daarnaast ook gewoon lekker van smaak. Ze leveren essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt. Daarnaast bevatten ze geen bewaarmiddelen, geen kleurstoffen en zijn ze vrij van geraffineerde suikers. De repen bevatten wel natuurlijke suiker. Beide repen bevatten noten en gluten.

Voedingswaarden

De repen zijn eiwitrijk en bevatten elk 11,2 (amandel – abrikoos) en 12 (chocolate) gram eiwitten. De overige voedingswaarden (per 50gr) zien er als volgt uit:

Amandel – AbrikoosChocolate
Energie201 kcal204 kcal
Vetten7 g7,5 g
waarvan verzadigd0,9 g1,3 g
Koolhydraten22 g22 g
waarvan suikers11 g10,6 g
Vezels3 g3 g
Eiwitten11,2 g12 g
Zout0,04 g0,1 g

De Innerme proteïne repen kan je per 3, 12 of 20 stuks verkrijgen bij bol.com:

Innerme proteïne mix

Drink je liever een eiwitshake na het sporten dan heb je bij Innerme keuze uit 2 smaken proteïne mix:

 • Cacao
 • Vanille

Beide smaken bevatten alle essentiële aminozuren en dragen bij aan het spierherstel en -opbouw. De Innerme proteïne mix kan je uiteraard als shake gebruiken met plantaardige melk. Maar je kan het poeder ook toevoegen aan je ontbijt, dessert of smoothie.

Voedingswaarden & ingrediënten

De ingrediënten verschillen aardig per smaak. Je vindt ze hieronder samen met de voedingswaarden per shake:

Cacao

De cacao protreïne mix bevat de volgende ingrediënten: bruine rijst eiwitpoeder, zonnebloempit eiwitpoeder, cacao, lijnzaad eiwitpoeder, agave, kokosmeel, kokossuiker, macapoeder, johannesbroodpitmeel en Keltisch zeezout. 

De voedingswaarden per shake van 35 gram poeder vind je hieronder:

 • Energie: 127 kcal
 • Vetten: 2,1 g
  • waarvan verzadigd: 0,5 g
 • Koolhydraten: 6,5 g
  • waarvan suikers: 3,3 g
 • Vezels: 5,2 g
 • Eiwitten: 20,9 g
 • Zout: 0,2 g
 • Vitamine B6: 0,13 mg

Vanille

De vanille smaak bevat de volgende ingrediënten en voedingswaarden:

Erwteneiwit, hennepeiwit, pompoeneiwit, kokosbloesemsuiker, agave inuline, jong tarwegraspoeder, natuurlijk vanillearoma, fijn himalayazout, spirulinapoeder, chlorellapoeder, groene theepoeder en macapoeder.

 • Energie: 113 kcal
 • Vetten: 1,5 g
  • waarvan verzadigd: 0,4 g
 • Koolhydraten: 3,2 g
  • waarvan suikers: 1,2 g
 • Vezels: 1,8 g
 • Eiwitten: 21 g
 • Zout: 0,71 g

Innerme sportvoeding: extra eiwitboost

Innerme protein

Naast de proteïne repen en shakes kan je nog enkele andere eiwitrijke producten van Innerme verkrijgen. Ideaal wanneer je een extra eiwitboost nodig hebt. Daarnaast kan je ook nog aan de slag met de vegan pannenkoekenmix. Eiwitten zal je dankzij Innerme dus niet snel te kort komen. Check dus zeker deze eiwitrijke alternatieven of aanvullingen voor de repen en shakes:

Innerme sportvoeding getest

Sportieve veganisten zoals wijzelf zijn hebben we uiteraard al enkele producten van Innerme getest. De fruitige energiedrank kon me helaas niet zo bekoren, wat ik op voorhand wel gedacht had. Een mix van fruitsmaken in een sportdrank is nooit echt mijn ding. De smaak was voor mij dus wel even wennen maar toch geraakte ik er niet helemaal aan gewend.

Waar ik echter wel een fan van ben is de energy bar in vanille smaak. Die kon ik onlangs tijdens de Frans Claes Classic mountainbike toertocht proeven tijdens de bevoorrading. Ik snaaide een reep mee en voor ik wist wat het precies was zat ik al weer op de mountainbike om mijn tocht verder te zetten.

De subtiele anijssmaak was voor mij een absoluut schot in de roos. Deze vond ik zo lekker dat ik achteraf meteen op zoek ging naar welke reep dit precies was. Hiervoor moest ik diep in de ingrediëntenlijst duiken om er dan achter te komen dat er in de vanille reep een tikkeltje anijs zit verwerkt.

Ik heb een echte haat-liefde verhouding met energie bars en repen, want vaak vallen ze gewoon heel erg tegen. Deze reep wist me echter wel te overtuigen en wordt sowieso een vaste waarde voor mijn sportvoeding assortiment.

Binnenkort ga ik alvast het assortiment Innerme sportvoeding verder testen en bekijken welke van de producten me het beste bevallen.

Innerme sportvoeding; onze conclusie

De sportvoeding van Innerme is puur en natuurlijk, biologisch en 100% vegan, op het ene gelletje na toch… Op zich vinden we dat als overtuigde veganist wel een minpuntje. Echter moeten we realistisch blijven, en is het bij veel andere merken ook het geval dat slechts een deel van het assortiment vegan is. Dit ene gelletje kunnen we dan wel door de vingers zien.

Deze goed verteerbare sportvoeding is ook bij verschillende topsporters, zoals Frans Claes (marathon mountainbiker) en Kim Clijsters (ex-tennisspeelster en sinds 2019 mede-eigenaar van Innerme) de go to sportvoeding. De ruime keuze aan smaken en diverse energie en proteïne producten zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een favoriete smaak tussen zal zitten.

Innerme sportvoeding is niet de goedkoopste maar je krijgt er wel een absoluut puur en natuurlijk product voor in de plaats. De wat duurdere prijs is voor ons ook een reden waarom we tot op heden nog niet het volledige assortiment getest hebben, want er zijn tegenwoordig ook steengoede alternatieven te vinden die eveneens vegan zijn.

Omwille van het feit dat de Innerme sportvoeding erg goed verteerd, vegan is en er ook eens een keer andere dan de standaard smaken in het assortiment zitten, gaan we dit Belgische merk toch een kans geven.

Heb jij al ervaring met de Innerme sportvoeding of ben je zeker eens van plan de repen, gelletjes, sportdrank en proteïne een keer uit te proberen? Laat ons dan zeker weten wat jij ervan vond!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten