Supsona maaltijdshakes review; vegan, compleet en vol voedingsstoffen

Supsona maaltijdshakes review

Ken jij de Supsona Meal Shakes al? Supsona maaltijdshakes zijn echte maaltijden die jou van alle dagelijks benodigde voedingsstoffen voorzien. Hierdoor kom jij makkelijk en vol energie doorheen de dag.

Maaltijdshakes zijn enorm populair en haast niet meer weg te denken. Zeker als veganist kan zo’n maaltijdshake erg handig zijn. Ben je een keer op een plaats waar het veganaanbod beperkt of zelfs onbestaande is, dan kan een maaltijdshake van Supsona al jouw problemen in een wip oplossen.

Zo’n maaltijdshake is niet alleen handig voor onderweg maar kan op een drukke dag ook dienst doen als een snel ontbijt of lunch. Dankzij de Supsona maaltijdshakes hoef je geen maaltijd meer over te slaan of hoef je niet meer naar ongezonde snacks en tussendoortjes te grijpen. Klinkt dat als muziek in jouw oren, lees dan zeker verder.

Wij van veganatleet.be staan altijd open voor nieuwe dingen, zeker als ze 100% vegan zijn. We kregen dan ook de kans om de maaltijdshakes van Supsona in alle drie de smaken uitvoerig te testen. In deze review ontdek je onze ervaring met deze maaltijdshakes en kan je lezen wat wij er goed en minder goed aan vonden.

Met deze info kan je dan voor jezelf uitmaken of de Supsona maaltijdshakes ook wat voor jou kunnen betekenen. Voor we helemaal in detail treden geven we je graag wat extra informatie tover de Supsona maaltijdshakes.

Wat is Supsona?

Bij Supsona weten ze maar al te goed welke invloed het drukke dagelijkse leven op onze eetgewoonten heeft. Maaltijden overslaan of vervangen door een snelle, en meestal ongezonde hap, daar word je natuurlijk niet vrolijk of gezond van.

Bij Supsona weten ze dat voedzaam eten erg belangrijk is om gezond en daardoor ook gelukkig te kunnen leven. Een maaltijd die makkelijk te bereiden is, compleet is qua voedingswaarden en alle dagelijks benodigde voedingsstoffen bevat is dan ook dé oplossing voor het drukke leven van tegenwoordig.

De Supsona maaltijdshakes zijn bevatten enkel natuurlijk en plantaardige ingrediënten en zijn daarom 100% vegan. De smaak en samenstelling van de Supsona vegan maaltijdshakes kwamen tot stand met behulp van verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waaronder dat van de WHO (World Health Organisation).

Dankzij de duurzame en natuurlijke ingrediënten zorgt elke Supsona maaltijdshake voor een complete maaltijd met alle voedingsstoffen en essentiële micronutriënten. 

Supsona vegan maaltijdshakes poeder

De ingrediënten

De maaltijdshakes van Supsona bevatten de volgende natuurlijke ingrediënten:

 • Havermeel
 • Sojameel
 • Soja eiwit
 • Rijstmeel
 • Zonnebloemolie
 • Cichorei wortel
 • Gemalen lijnzaad
 • Probiotica
 • Vitaminen en mineralen met hoge biologische opneembaarheid

Al deze plantaardige en natuurlijke ingrediënten zorgen voor een complete maaltijd die alle benodigde eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en 26 essentiële micronutriënten bevatten die jouw lichaam dagelijks nodig heeft om op de been te blijven en optimaal te presteren.

Hoe bereid je de Supsona maaltijdshakes?

Een keertje lang in de keuken staan om een heerlijke vegan maaltijd te bereiden, het is zeker en vast leuk, maar je moet er natuurlijk de tijd voor hebben of de tijd voor (kunnen) maken. Gelukkig kan je enorm veel tijd winnen of besparen, het is maar hoe je het bekijkt, met de Supsona vegan maaltijdshakes. Hoezo dan?

Wel, om een Supsona maaltijdshake te bereiden heb je welgeteld 30 seconden tijd nodig. De maaltijdshakes bereid je door 400ml water te mengen met 3 scoops (125gram) Supsona maaltijdpoeder. Hiervoor kan je de Supsona shakebeker gebruiken, die je overigens gratis kan bemachtigen. Even shaken en jouw maaltijd is klaar voor gebruik.

Supsona vegan maaltijdshakes

Welke smaken zijn er?

De Supsona maaltijdshakes kan je in drie verschillende smaken verkrijgen:

 • Aardbei
 • Vanille
 • Chocolade

Elke verpakking heeft een inhoud van 500 gr waarmee je 4 complete maaltijdshakes kan bereiden.

Supsona Try-Out Pakket

Weet je nog niet goed welke smaak te kiezen of welke jou het beste zou bevallen, dan is het Supsona Try-Out pakket wel wat voor jou. Dit pakket bestaat uit drie zakken Supsona meals, één in elke smaak. Daarmee heb je meteen 12 maaltijdshakes in huis in 3 verschillende smaken.

Daarnaast krijg je er de Limited Supsona shakebeker helemaal gratis bij. En last but not least kan je dit pakket momenteel aan een erg voordelige prijs kopen.

Supsona maaltijdshakes Try-Out pakket

Supsona abonnement

Eenmaal je helemaal verlekkerd bent aan één (of meerdere) smaken en deze ALTIJD in huis wil hebben kan je kiezen om je te abonneren. Hierin kan je erg flexibel en helemaal naar jouw eigen wens kiezen hoe vaak of hoelang jij de Supsona vegan maaltijdshakes aan huis geleverd krijgt. Tussen de vier aangeboden opties zit er zeker en vast wel entje op jouw maat. Je kan een keuze maken uit de volgende opties:

Levering per:

 • 1 maand
 • 2 maanden
 • 3 maanden
 • 6 maanden

Ben je toch liever niet gebonden aan een abonnement dan kan je ook kiezen om jouw favoriete smaak of een mix & match van deze vegan maaltijdshakes te bestellen. Kortom, voor ieder is er wat wils.

Test; hoe smaken de Supsona maaltijdshakes?

Zowel Elke, mijn vriendin, als ik waren erg benieuwd naar de Supsona maaltijdshakes en hoe ze smaken. Zelf hebben we het vaak ook erg druk waardoor een maaltijdshake als lunch of tussendoortje steeds vaker aan de orde is. Niet voor niets dat er in onze voorraadkast wel wat maaltijdshakes te vinden zijn.

Omdat smaken verschillen en twee meningen en beoordelingen beter zijn dan ééntje, hebben zowel Elke als ik alledrie de smaken uitvoerig getest. Ik keek erg hard uit naar de aardbei smaak, omdat dit een smaak is die ik bij andere maaltijdshakes nog niet gezien had. Daar ik een liefhebber ben van rode vruchten hoopte ik ten zeerste dat deze smaak me zou bevallen.

Vanille en chocolade zijn daarentegen meestal twee van de standaard smaken bij de meeste andere merken. Omdat we al enkele merken op ons conto hebben konden we de smaak van de Supsona maaltijdshakes makkelijk vergelijken met de andere merken.

Supsona meal vanille

Vanille is meestal wel een smaak die de meeste mensen wel lusten. Toch weet ik uit ervaring dat de ene vanille smaak de andere niet is. 400ml water en enkele elegante shake-bewegingen later was het tijd om te proeven. Eerst even ruiken natuurlijk; de geur stelde niet teleur. Een zacht vanille aroma kwam ons tegemoet, dat beloofde al veel goeds. 

Supsona vegan maaltijdshakes

De smaak van deze Supsona vanille maaltijdshake was voor mij meteen raak. Ik kon niet anders dan toegeven dat dit op gebied van maaltijdshakes tot op heden veruit de lekkerste vanillesmaak was. Mijn vriendin deelde die mening niet helemaal maar vond de shake wel lekker smaken. Zo zie je weer dat smaken altijd verschillen. 

Omdat we de shake allebei wel konden smaken kunnen we wel concluderen dat de smaak en samenstelling van de Supsona vanille maaltijdshake wel snor zit. De kop was eraf, op naar de volgende smaken; zouden deze net zo lekker zijn?

Supsona meal chocolade

Buiten een keertje sporadisch wat choco op mijn brood ben ik zelf niet echt een liefhebber van chocolade of chocoladesmaken. Het zou echter niet eerlijk zijn om enkel daarom de Supsona chocolade maaltijdshake niet te testen. Het is overigens zo dat het zomaar toch zou kunnen meevallen, een ervaring die ik bij een ander merk van vegan maaltijdshakes wel een keertje gehad heb. Proeven maar!

Supsona vegan maaltijdshakes

De chocoladeshake smaakt voor mij net wat te hard door. Voor Elke, die wel van chocolade houdt, was dit dan weer niet het geval. De smaak was voor mij zeker niet slecht maar ik zou hem niet meteen opnieuw drinken. Mijn vriendin vond de shake lekker.

Verdeelde meningen, maar voor een chocoladeliefhebber is deze Supsona maaltijdshake zeker het proberen waard.

Supsona meal aarbei

Zoals je reeds kon lezen was ikzelf erg benieuwd naar de aarbei maaltijdshake. Als liefhebber van alle soorten rode vruchten, waaronder ook aardbeien, hoopte ik alvast dat deze smaak me zou bevallen. Een maaltijdshake puur in aardbei smaak was ik nog niet tegengekomen.

Een vegan eiwitpoeder in die smaak had ik wel een keertje geprobeerd. Helaas was die ervaring niet zo’n succes, de smaak was me iets te chemisch. Ook dat verschilt natuurlijk weer van persoon tot persoon. Helaas blijft die ervaring wel in je hoofd spoken totdat je wel een lekkere aardbei smaak of ervaring ontdekt.

Op hoop van zegen shakete ik als een bezetene de Supsona aardbei maaltijdshake goed door elkaar, hopende op een verrukkelijke en positieve ervaring. 

Supsona vegan maaltijdshakes strawberry

De geur van de shake beviel me alvast wel. Mijn vriendin, die helemaal niet zo gek is van rode vruchten, vond de geur ook nog best te pruimen. Zij verwachte tevens helemaal niets van deze shake aangezien ze niet zo in to roze drankjes is.

Na de eerste slok was ik in elk geval helemaal verkocht. Wow! Hélémaal niet chemisch en gewoon echt lekker, was mijn eerste reactie. Na de tweede slok van deze aardbei maaltijdshake kon ik de smaak nog beter plaatsen: “fristi light”. De smaak van fristi maar veel minder sterk, ik vond het geweldig en ook Elke vond de shake verrassend lekker.

Omdat ik deze aardbei shake als tussendoortje én voor het lopen genuttigd had, had ik de helft bewaard in de koelkast. Zo kon ik na het lopen meteen een gezonde en complete shake naar binnen werken. Een kleine 2uur later was de shake ondertussen lekker koel geworden. 

De shake smaakte nu iets harder door naar aardbei waardoor ik hem nog lekkerder vond dan toen ik hem met water rechtstreeks uit de kraan dronk. Nog steeds een prettige ervaring, of zeg maar schot in de roos! Deze verfrissende Supsona aardbei shake was voor Elke net wat minder.

Het spreekt voor zich dat deze Supsona aardbei meal, voor mezelf, een vaste waarde in onze voorraadkast zal worden. Een prettige en lekkere ontdekking, dankzij het Supsona Try-Out pakket!

Wat vonden we nog goed aan de Supsona maaltijdshakes?

De smaak van de maaltijdshake is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar toch zijn er nog enkele andere dingen die ons positief verrast hebben en ons goed bevallen zijn;

 • Geen klonters

Bij alle drie de smaken hadden we geen enkele last van klonters. Dit hebben we bij andere merken wel al gehad. Zo’n klonter poeder in je mond, ik vind het echt een bummer wanneer dat gebeurd. Zowel de vanille, chocolade als aardbei shake waren echter allemaal erg glad van structuur en gingen dan ook erg vlot naar binnen.

 • Stevige shakebeker

De gratis limited Supsona shaker is een uit de kluiten gewassen beker die voor mensen met gemiddelde of grote handen goed in de handen ligt. Daarnaast heeft de shaker een draaiknop waardoor deze niet spontaan kan opengaan tijdens het shaken en steeds goed afgesloten is. Morsen zit er dus nagenoeg niet in dankzij de Supsona shaker.

 • Verpakking makkelijk te hersluiten

Nog zo’n dingetje wat ik persoonlijk erg belangrijk vind en dat is het terug kunnen sluiten van de verpakking. De Supsona verpakking zijn uitgerust met een sluistrip die erg makkelijk sluit. Door de strips op elkaar te duwen klikken ze meteen vast en is de zak helemaal goed afgeloten.

 • Betaalbaar

Met een maximum van 2,5€ per stuk zijn de maaltijdshakes van Supsona erg betaalbaar. Koop je het Try-out pakket of meerdere verpakking in één keer dan wordt het alleen maar goedkoper. Goedkoop én lekker, wat wil je dan nog meer?

Wat vonden we minder goed?

Naast het feit da onze smaken hier en daar wel wat verschilden waren er nog enkele puntjes die misschien net wat beter of anders hadden gekund. Onoverkomelijke dingetjes zijn het zeker niet, het gaat hem eerder om het praktisch en gebruiksgemak;

 • Kleine verpakking, grote schep

Om een Supsona maaltijdshake te bereiden heb je drie scoops nodig. De schep krijg je samen met de shaker meegeleverd. De schep is aan de grote kant waardoor we wat moeite hadden meteen een volle scoop uit de verpakking te scheppen. De verhouding tussen de opening van de verpakking en de grootte van de schep had in onze ogen beter gemogen.

 • Grote drinktuit en bombastische shakebeker

Hoewel de shakebeker voor mij vooral erg stevig en robuust was, was deze voor Elke toch best aan de grote kant. Hierdoor ging het drinken van de shake wat moeizamer. De beker met één hand vasthouden was daarnaast ook een hele opgave voor haar. 

 • Slechts 4 shakes in een verpakking

Een grotere verpakking had voor mijn part wel gemogen. Met 4 shakes ben je best snel klaar. Uiteraard kan je meerdere verpakking in één keer kopen, maar daar heb je dan weer extra afval van….

Conclusie: Supsona maaltijdshakes review

Maaltijdshakes kunnen erg van pas komen wanneer je het vaak druk hebt en daardoor wel eens een maaltijd overslaat. Daarnaast kunnen maaltijdshakes ook een prima aanvulling op of vervanging van je maaltijden zijn. Zeker voor veganisten kan een maaltijdshake voor onderweg redding brengen wanneer er weinig of geen vegan opties te vinden zijn.

Keuze is er de dag van vandaag genoeg, maar welke moet je dan in godsnaam in huis halen. Wij kunnen je alvast, dankzij onze positieve ervaring, de maaltijdshakes van Supsona aanraden. Deze review is overigens niet gesponsord en alles wat je in dit artikel hebt kunnen lezen is uit onze eigen ervaringen met Supsona geschreven. 

De maaltijdshakes van Supsona in alle drie de smaken hebben ons aangenaam verrast. Wij weten ook dat smaken verschillen en dat bleek ook uit onze eigen ervaring. Toch was er geen enkele van de smaken die ronduit door de mand gevallen is. Voor mij was de aardbei smaak een openbaring gevolgd door de vanille. De chocolade smaak kon me iets minder bekoren daar ik niet zo’n fan ben van chocolade. 

Ben je, net als mijn vriendin, fan van chocolade en wil je die smaak graag als maaltijdshake, dan moet je zeker de Supsona chocolade shake een keertje proberen. Ook de aardbei en vanille smaak gingen vrij vlot over de lippen.

Ben je ook ondertussen ook benieuwd naar de Supsona vegan maaltijdshakes? Dan kunnen we je maar één ding aanraden; het Supsona Try-Out pakket vliegensvlug in huis halen. Dit uitgebreide pakket is uiterst geschikt als eerste kennismaking met de Supsona vegan maaltijdshakes. Zo heb je meteen 4 shakes per smaak ter beschikking en heb je de Limited Supsona shakebeker ook meteen in huis, waar wacht je nog op?

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten