Sporthorloge vs Smartwatch vs Activity tracker; wat zijn de verschillen?

Sporthorloge-smartwatch-actvitytracker

Drie van de populairste gadgets tijdens het trainen zijn ongetwijfeld het sporthorloge, de smartwatch en de activity tracker. Dat is ook niet gek, aangezien deze gadgets je enorm veel steun kunnen bieden tijdens het trainen en je inzicht kunnen geven in je prestaties en fysieke toestand.

Maar welke optie kies je dan? En wat is nou precies het verschil tussen een sporthorloge, smartwatch en activity tracker? Dergelijke devices lijken vaak erg hard op elkaar maar zijn toch erg verschillend en hebben elk hun eigen doelgebruik.

In dit artikel leggen we de verschillen tussen de devices uit en bekijken we de belangrijkste functies en het beoogde doelgebruik. Op die manier kan jij eenvoudig bepalen welk product het beste bij je past; een sporthorloge, smartwatch of activity tracker.

Sporthorloge; personal trainer rond je pols

Ben je een fanatieke sporter en ben je op zoek naar een horloge die je kunt gebruiken voor het meten van al jouw sportprestaties? Kies dan voor een sporthorloge! De naam verklapt het al een beetje: een sporthorloge geeft je inzicht in de voortgang van je sportsessies. Het meet en registreert jouw trainingen zodat je deze gegevens later kunt analyseren en kunt gebruiken om je sportprestaties te verbeteren. 

In de meeste gevallen biedt een sporthorloge een overzichtelijke weergave van verschillende parameters zoals snelheid, afgelegde afstand, hartslag en zelfs de afgelegde route wanneer de sporthorloge met GPS is uitgerust.

Hoewel er verschillende sporthorloges zijn die specifiek voor een bepaalde sporttak bedoeld zijn, kan je ook kiezen voor een multisporthorloge. Dit laatste is handig wanneer jij een manusje van alles bent en meerdere sporten beoefent waarvan jij de prestaties wil tracken, meten en analyseren.

Sporthorloge

Met behulp van een app kan je de gemeten prestaties en statistieken in kaart brengen en weet je op welke gebieden je je moet focussen om je fitnessdoelen te behalen. Een sporthorloge is daarom erg handig wanneer je wilt trainen voor een bepaald doel. Denk bijvoorbeeld aan een marathon. Een sporthorloge biedt dan de perfecte ondersteuning.

Sommige sporthorloges zijn zelfs in staat om je conditie te bepalen door middel van een zogenaamde VO2 max meting. Hiermee wordt de maximale zuurstofopname van je bloed bepaalt.

Sporthorloge voor dames en sporthorloge voor heren

Een sporthorloge ziet er vaak erg sportief uit, waardoor het goed staat bij je sportkleding. Zowel mannen als vrouwen kunnen de laatste puntjes op de i zetten met een mooi sporthorloge. Ook is een sporthorloge vaak iets groter dan een smartwatch of een activity tracker, waardoor je hem voornamelijk tijdens het sporten draagt. Uiteraard kan je de sporthorloge 24 op 24 blijven dragen, mits je het niet erg vindt dat deze vaak aan de grote kant zijn.

Vrouwen hebben over het algemeen smallere armen en polsen ten opzichte van mannen. Daar wordt bij het ontwerp van sporthorloges vaak rekening mee gehouden. om die reden zijn sporthorloges voor dames vaak iets minder groot dan sporthorloges voor heren.

Sporthorloge casual

Smartwatch; verlengstuk van jouw smartphone

Wil jij dagelijks een handige horloge om je pols hebben die jouw leven, elke dag van de week, een stuk makkelijker maakt? Dan is een smartwatch iets voor jou!

Een smartwatch wordt ook wel het verlengstuk van je smartphone genoemd. Je kunt een smartwatch dan ook gebruiken als een (tijdelijke) vervanger van je smartphone. Het horloge kan gezien worden als een kleine computer die je kunt gebruiken als smartphone, zonder dat je jouw telefoon erbij hoeft te pakken!

Smartwatch

Een smartwatch wordt daarom niet alleen gebruikt tijdens het trainen. Ook buiten je trainingssessies om kun je profiteren van een smartwatch! Met een smartwatch kun je namelijk meldingen van je smartphone ontvangen én hier ook op inspelen vanaf het horloge. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van meldingen van je agenda en het beantwoorden van inkomende berichten of oproepen.

Ook handig om te weten is dat je met je smartwatch diverse handige apps kunt downloaden. Dit kunnen apps zijn die jou ondersteuning bieden tijdens het trainen, maar ook apps die jij graag in het dagelijkse leven gebruikt. Ook zijn vele smartwatches voorzien van een hartslagmeter. Hierdoor kun jij je hartslagzones goed in de gaten houden en hierop inspelen. Superhandig tijdens het sporten! 

Hoewel een smartwatch vaak minder uitgebreide sportfunctionaliteiten heeft dan een sporthorloge kan je een smartwatch wel gebruiken tijdens het sporten. Daarnaast is een smartwatch minder opvallend omdat de kast van een smartwatch vaak iets kleiner is dan die van een sporthorloge. Hierdoor misstaat een smartwatch zeker niet wanneer je netjes gekleed bent.

De beste smartwatch voor dames?

Ben jij een vrouw en ben je op zoek naar een geschikte smartwatch voor jou? Op onze website vind je meer informatie over de beste smartwatches voor vrouwen!

Contactloos betalen met smartwatch dames en smartwatch heren

Met de betere smartwatches is het ook mogelijk om contactloos te betalen. Hierdoor hoef je jouw telefoon bijna niet meer uit je broekzak te halen.

We weten nu dat een smartwatch niet alleen handig is tijdens het trainen, maar zeker ook in het dagelijkse leven! Een smartwatch kan jouw leven een stuk eenvoudiger maken. Tevens zijn er diverse smartwatches op de markt voor dames en heren. Zo kun je altijd de perfecte smartwatch vinden die aansluit op jouw wensen.

Veel smartwatches zijn verkrijgbaar in trendy uitvoeringen. Hierdoor is het zeker geen straf om de smartwatch dagelijks om te doen. Dit is vaak in tegenstelling tot een activity tracker of een sporthorloge. Deze zijn meer gebouwd om handig te zijn. Bij een smartwatch heb je het beste van twee werelden!

Wanneer je keuze uitgaat naar een smartwatch, is het belangrijk om te kiezen voor een smartwatch die goed samenwerkt met je smartphone. Werkt jouw telefoon met het iOS besturingssysteem? Kies dan voor een smartwatch die hier compatibel mee is. Heeft jouw telefoon het besturingssysteem Android? Dan kun je het beste kiezen voor een smartwatch die hier goed mee samenwerkt.

Op die manier weet je zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van alle functies van je smartwatch. Ook zijn er diverse smartwatches op de markt die samenwerken met diverse besturingssystemen. Op die manier hoef je je ook geen zorgen te maken wanneer je een keer besluit om een nieuwe smartphone te nemen.

Smartwatch

Activity tracker, gezond en actief door het leven

Ben jij bezig met het creëren van een gezonde en actieve levensstijl en ben je benieuwd of je wel genoeg lichaamsbeweging krijgt? Een activity tracker biedt je inzicht in de manier waarop je beweegt en helpt jou gedurende de dag bij het behalen van je beweegdoelen.

Het apparaatje meet hoe het met jouw conditie is gesteld en hoe actief je bent geweest. Het meet 24/7 je stappen, afstand en calorieën. Wanneer je lang stilzit, ontvang je een melding van je activity tracker zodat je weet dat het tijd is om eventjes te bewegen. De activity tracker stelt je in staat om doelen in te stellen en zorgt ervoor dat jij je doelen niet vergeet. Met één blik krijg je direct inzicht in hoeverre jij je doelen hebt behaald.

De activity tracker biedt niet alleen overdag uitkomst, ook ’s nachts kan het apparaatje van pas komen! De meeste activity trackers kunnen namelijk de kwaliteit van je slaap meten. 

Let op dat een activity tracker beperktere functies heeft. De functies die beschikbaar zijn, zijn genoeg voor het meten van je activiteiten en gezondheid. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een smartwatch, waar je diverse apps op kunt downloaden en meldingen kunt ontvangen vanaf je smartphone. Een activity tracker is dus zeer geschikt voor iedereen die niet houdt van te veel poespas. 

Activity tracker

Design activity tracker dames en heren

Ook opvallend is dat activity trackers vaak erg simpel zijn qua design. Ze beschikken namelijk vaak over een minimalistisch design. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem wanneer je hier geen waarde aan hecht!

Een voordeel van een minimalistisch design is dat het unisex is. Hierdoor is een activity tracker vrijwel altijd geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kun je hem altijd en overal dragen zonder te hoeven twijfelen of het wel bij je outfit past.

Kiezen voor sporthorloge, smartwatch of activity tracker?

Na het lezen van dit artikel weet je waarschijnlijk dat er voor iedereen wel een geschikte gadget is! Het is natuurlijk wel zo dat er verschillende functies zijn die zowel bij een sporthorloge, smartwatch als activity tracker terug te vinden zijn. Afhankelijk van welk device je kiest zullen bepaalde eigenschappen en functies meer, minder of al dan niet uitgebreider aanwezig zijn.

Zo heeft een sporthorloge meer functionaliteiten om fanatiek te trainen. Daarnaast heeft een smartwatch meer smartphone-functionaliteiten. Een activity tracker is vaak wat beperkter maar veel overzichtelijker. Zo heeft elk device zijn sterke punten en punten waarop het moet onderdoen voor het andere meer specifieke device.

Daarom is het belangrijk voor jezelf uit te maken welk het grootste of belangrijkste doelgebruik voor jouw eigen wensen is.

Wanneer kies je voor een smartwatch?

Gaat jouw voorkeur uit naar het ontvangen, lezen en beantwoorden van berichten, het beantwoorden van oproepen en het ontvangen van meldingen van je telefoon? Dan is een smartwatch de beste keuze voor jou.

Een smartwatch is een hip horloge die dient als tijdelijke vervanging van je smartphone. Met je smartwatch kun je bovendien handige apps downloaden die jou kunnen helpen tijdens het trainen. Ook zijn veel smartwatches voorzien van een hartslagmeter en kun je met sommige smartwatches zelfs contactloos betalen.

Wil jij het horloge dagelijks dragen en vind je een trendy design daarom erg belangrijk? Kies dan voor een smartwatch. Deze zijn vaak verkrijgbaar in prachtige uitvoeringen voor zowel dames als heren.

TOP 10 smartwatches van dit moment >>

TOP 6 smartwatches voor dames >>

Wanneer kies je voor een sporthorloge?

Ben jij voornamelijk op zoek naar een horloge waarmee je een concreet inzicht krijg in je sportprestaties en die jou helpt om je doelen te bereiken? Dan is een sporthorloge zeker jouw ding.

Met een sporthorloge breng je jouw sportprofiel in kaart zodat je gericht kunt werken aan je sportdoelen. Een sporthorloge fungeert daarnaast als een soort virtuele en persoonlijke trainer die jou stimuleert en motiveert om jouw belangrijkste sportieve doelen te behalen.

Een sporthorloge is vaak wat groter en valt harder op wanneer deze rond je pols zit. Een sporthorloge gebruik je in eerste instantie voornamelijk tijdens het trainen en sporten. Echter misstaan de hedendaagse sporthorloge ook qua uiterlijk zeker niet bij een casual of alledaagse outfit.

TOP 10 sporthorloges van dit moment >>

Wanneer kies je voor een activity tracker?

Focus jij je voornamelijk op hoeveel je beweegt en wil je lekker actief blijven? Met een activity tracker weet je zeker dat je niet onnodig lang stilzit! Het apparaatje meet 24/7 je stappen en zorgt ervoor dat je dagelijks genoeg beweegt en slaapt.

Daarnaast kan je lekker sportief wezen met een activity tracker zonder té veel statistieken naar je hoofd geslingerd te krijgen. Erg handig voor de gewone en recreatieve sporter die genoeg heeft aan basic gegevens en inzichten.

Daarnaast zitten de meeste activity trackers ook mooi om de pols.

TOP 10 activity trackers van dit moment >>

Conclusie; welk device kies jij?

Ga jij voor een sporthorloge, smartwatch of activity tracker? Hopelijk heb je ondertussen een goed beeld gekregen van de verschillen en het doelgebruik van zowel een sporthorloge, smartwatch als activity tracker.

Houd daarom vooral rekening met jouw eigen wensen. Enkel op die manier draag jij binnenkort het beste device naar rond jouw pols.

Laat ons zeker weten welk device jij verkiest, wij zijn alvast erg benieuwd!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten