Nutrifoodz review en ervaringen; superfood voor lichaam en geest

Nutrifoodz review en ervaringen

Vegan voeding die in een handomdraai klaar is om te consumeren? Een gezonde geest in een gezond lichaam? Tijd besparen in de drukke samenleving waar we de dag van vandaag niet meer aan kunnen ontsnappen? Als dat als muziek in je oren klinkt dan zijn de maaltijdshakes, sapjes, pannenkoeken en het proteïne brood van Nutrifoodz zeker wat voor jou!

Niet alleen zijn al de producten van Nutrifoodz 100% vegan, maar ze bevatten ook echt alleen maar gezonde en soms verrassende ingrediënten. De producten van Nutrifoodz zijn lang houdbaar en zorgvuldig ontwikkeld door voedingsdeskundigen met 30 jaar ervaring.

In dit artikel laten we je kennismaken met Nutrifoodz en waar zij voor staan. Daarnaast bekijken we hun volledige aanbod producten waaronder Nutrifoodz Complete, Greens Detox, Gold, Red Juice en het proteïne brood. Hierbij delen we onze eigen ervaringen met deze producten die we ook zelf uitgetest hebben.

Inhoud toon

Wat is Nutrifoodz?

Nutrifoodz levert niet enkel gezonde, duurzame en lekkere producten, ze zetten ook vol in op het redden van onze planeet. De afgelopen jaren wordt het steeds duidelijker dat het niet goed gaat met het klimaat en dat we slecht omgaan met onze planeet en de dieren die er op leven.

Door te kiezen voor plantaardige voeding wordt de impact op onze planeet al drastisch vermindert, een slimme keuze van Stefan Heureterre; de oprichter van Nutrifoodz.

Door de producten van Nutrifoodz in huis te halen draag jij niet enkel zorg voor jouw lichaam en geest maar draag jij ook je steentje aan het behoud van onze planeet.

Naast het verminderen van de CO2-uitstoot en waterverbruik help jij ook mee om de aarde weer af te helpen koelen en weer groener te maken. Daarnaast help jij ook het dierenleed en massa- en overproductie van dieren te verminderen.

Nutrifoodz is dus meer dan een wn-win voor elke bewuste veganist!

Het volledige aanbod van Nutrifoodz

Alleen maar voordelen dus, maar het is natuurlijk ook belangrijk om te weten of de maaltijdshakes, sapjes en andere producten van Nutrifoodz ook lekker zijn.

Hoewel smaken verschillen willen we toch graag onze ervaringen met de producten van Nutrifoodz met je delen. Op die manier kan jij voor jezelf uitmaken welke producten misschien wel wat voor jou zijn. Wij hebben de volgende Nutrifoodz producten uitgebreid getest:

 • Nutrifoodz Complete (vanilla & chocolate)
 • Nutrifoodz Gold
 • Nutrifoodz Greens Detox
 • Nutrifoods Proteïne brood

Naast de bovenstaande producten waarover je verderop in dit artikel een uitgebreide review en onze ervaringen kan lezen hebben ze bij Nutrifoodz nog de volgende producten in hun assortiment:

 • Nutrifoodz Red Juice
 • Nutrifoodz Protein Pancakes

Ook over deze producten kom je verderop meer te weten. Helaas hebben we deze echter nog niet kunnen testen, daarom bekijken we voor deze producten de ervaringen van andere “Nutrianen”.

Nutrifoodz Complete; vanilla & chocolate maaltijdshake

Een maaltijdshake kan er nuttig zijn wanneer je een keertje wat minder tijd hebt om uitgebreid te koken. Ook tijdens je lunchpauze op het werk kan een snelle hap in de vorm van een maaltijdshake erg handig zijn. Een intensieve of lange workout, vergeet dan ook zeker niet om goed en gezond te eten!

De Nutrifoodz Complete maaltijdshakes zijn te verkrijgen in twee smaken, vanille en chocolade, wat erg prettig is aangezien je dan regelmatig kan afwisselen… Mits je beide smaken natuurlijk lust.

Nutrifoodz Complete Vanilla & Chocolate maaltijdshake

Wat zit er in?

We hebben beide smaken geproefd en willen onze ervaringen met deze Nutrifoodz Complete shakes graag met je delen. Voor we dat doen is het ook belangrijk om te weten wat je met deze Complete maaltijdshakes precies naar binnen giet:

 • 26 verschillende vitaminen en mineralen;
 • Duurzame ingrediënten: haver, erwten, bruine rijstproteïne, koksnoot, zonnebloempitten en lijnzaad;
 • Compleet aminozuurprofiel; elke maaltijd (100 gr poeder) bevat 29 gr hoogwaardig, plantaardig eiwit;
 • Complexe koolhydraten uit havermout;
 • Vetzuurprofiel met omega-3, omega-6 en enkelvoudige, onverzadigde vetten;
 • Oplosbare en onoplosbare vezels;
 • Voedzame stoffen uit planten (phytonutriënten).

Eén verpakking Nutrifoodz Complete bevat 1,4kg poeder wat goed is voor 14 of 28 maaltijden (afhankelijk of je 1 of 2 schepjes per shake gebruikt).

Een vanille maaltijdshake van 100 gram (2 schepjes) geeft je 394 kcal, 42,6 gram koolhydraten en 28,9 gram eiwitten.

De chocolade shake geeft je 392 kcal, 41,3 gram koolhydraten en 28,6 gram eiwitten. Qua allergenen bevatten deze Complete maaltijdshakes enkel gluten.

Hoe maak je de Complete maaltijdshake?

De Nutrifoodz Complete maaltijdshakes zijn erg makkelijk te bereiden:

Meng 300 ml water met 1 schepje Complete vanille of chocolade poeder. Daarna even goed shaken en voeg je nog eens 100 ml water toe. Nog een laatste keer shaken en de maaltijdshake is klaar.

Op de verpakking van de chocolade shake wordt aangeraden om twee schepjes te mengen met 400 ml water, om daarna, na het schudden, nogmaals 200 ml water toe te voegen.

Een complete, uitgebalanceerde en eiwitrijke maaltijd in minder dan één minuut; klinkt mooi toch? Onze ervaring met de Nutrifoodz Complete maaltijdshakes is niet anders, het is werkelijk zo makkelijk en eenvoudig.

Nutrifoodz Complete maaltijdshake

Nutrifoodz Complete ervaringen en review

Naar de vanille maaltijdshake was ik erg benieuwd, aangezien een vanille smaak in poedervorm me meestal wel erg bevalt. Omdat ik niet echt een liefhebber ben van chocolade verwachte ik niet al te veel van de chocolade maaltijdshake. Maar goed, je kan pas een oordeel vellen wanneer je iets daadwerkelijk geproefd hebt.

Hoe smaakt de Nutrifoodz Complete maaltijdsshake?

Vanilla

De geur van zowel het poeder als de shake is een beetje speciaal wanneer je het voor de eerste maal ruikt. Wat me vooral beviel was dat er geen brokken in de shake te bespeuren waren.

Het is echt niet smakelijk wanneer dat wel het geval is en er zo’n brok in je mond terechtkomt. Gelukkig was dat bij deze shake niet het geval! Dit is dus echt wel een pluspunt.

De smaak van deze maaltijdshake was in eerste instantie even wennen. Het is dan wel vanille smaak maar dat kan dan weer per merk of product erg verschillen qua smaak.

De tweede, derde en alle volgende shakes bevielen me wel beter en ik begon het lekker te vinden, al mocht de vanille smaak voor mij net iets harder naar voren komen. Mijn vriendin daarentegen vond de vanille shake erg lekker.

Chocolate

De geur van het poeder en de shake vond ik verrassend genoeg erg lekker. Ik hoopte maar dat de smaak me net zo goed zou bevallen,… en dat was ook het geval. Deze shake vond ik meteen lekker, zelfs lekkerder dan de vanilla shake.

Na nog enkele slokken kwam ik er achter waarom ik deze shake zo lekker vond. Hoewel je de smaak van chocolade goed proeft in deze maaltijdshake, overheerst deze niet. Dat is, voor mij, de grote reden dat deze smaak me zo erg beviel.

Mijn vriendin had net dezelfde mening als mij. Voor haar mocht de chocolade smaak wat harder doorsmaken aangezien zij wel verlekkerd is op chocolade.

Is de Nutrifoodz Complete maaltijdshake een volwaardige maaltijd?

Een volledige shake bevat best wat calorieën en vult de maag zonder dat het op je maag blijft liggen. Een volwaardig diner is het in mijn ogen niet, al hangt dat er natuurlijk ook weer van af of je al dan niet een grote eter bent.

Als ontbijt of lunch is dit in mijn ogen wel een erg makkelijke, snelle en eveneens gezonde maaltijd waarmee je zeker de dag doorkomt.

Ook tijdens of na het sporten kan deze maaltijdshake erg van pas komen. Zo gebruik ik de Nutrifoodz Complete chocolate shake regelmatig als voeding/middagmaal tijdens lange fietstochten op de mountainbike.

Nutrifoodz Complete ervaringen van anderen

Omdat onze ervaringen toch een beetje uiteenlopen bekeken we ook de ervaringen van andere Nutrifoodz gebruikers. Uit verschillende recensies over de Nutrifoodz Complete vanilla shake haalden we de volgende plus- en minpunten:

Pluspunten

 • Geen hongergevoel meer
 • Goede smaak
 • Meer energie
 • Handig als ontbijt en om mee te nemen
 • Geen behoefte aan ongezonde tussendoortjes
 • Tijdbesparend
 • Je kan er gewicht mee verliezen
 • Makkelijk in combinatie met veel sporten

Minpunten

 • Wennen aan de smaak
 • Klonter wanneer je geen of niet de juiste shaker gebruikt

Nutrifoodz Gold; fit en uitgerust met deze “golden milk” nachtthee

Ontspannen na een drukke werkdag, je gewrichten soepel houden en genieten van een welverdiende nachtrust… Met Nutrifoodz Gold als nieuw avondritueel kan jij van al deze voordelen genieten en voel jij je de volgende dag helemaal top.

Nutrifoodz Gold, ook wel Golden Milk of Superfood nachtthee genoemd, maak je in 10 seconden klaar, is 100% vegan en zit boordevol natuurlijke ingrediënten.

Nutrifoodz Gold

Wat zit er precies allemaal in?

Een goede nachtrust is essentieel om goed te blijven functioneren gedurende de dag, op je werk en tijdens het sporten. Eén nachtthee voor het slapengaan helpt je hierbij, hoe dat precies in zijn werk gaat en wat er allemaal in de Nutrifoodz Gold nachtthee zit vertellen we je graag.

 • Citroenmelisse ondersteunt de nachtrust en ontspant lichaam en geest;
 • Curcumine houdt de gewrichten soepel;
 • Gember ondersteunt het immuunsysteem;
 • Kaneel bevordert de spijsvertering.

Eén verpakking Nutrifoodz Gold bevat 270 gram Golden Milk poeder, wat goed is voor 60 porties, omgerekend geeft dat je 2 maanden lang een nieuw avondritueel en een verbeterde nachtrust.

Met slechts 17 kcal is zo’n Nutrifoods Gold nachtthee verre van ongezond te noemen, maar dat had je waarschijnlijk al wel kunnen raden aan de hand van de natuurlijke ingrediënten.

Hoe maak je deze nachtthee?

De Nutrifoodz Gold nachtthee maak je zoals je een reguliere tas thee maakt, namelijk met 200 ml warm of kokend water. Meng er een schepje (4,5 gram of een theelepel) Gold poeder doorheen en de thee is klaar. Daarnaast kan je dit Gold poeder ook mengen met plantaardige melk.

Nutrifoodz Gold ervaringen en review

Tijd om deze nachtthee aan een proeftest te onderwerpen. Vooral mijn vriendin had erg hoge verwachtingen bij deze Nutrifoodz Gold nachtthee, omdat ze vaak last heeft van pijnlijke gewrichten. Een tas thee is mij zeker niet vreemd voor het slapengaan, dus was ik ook wel erg benieuwd naar de smaak en of de beloofde voordelen ook daadwerkelijk klopten.

Hoe smaakt de Nutrifoodz Gold nachtthee?

Het gele Nutrifoodz Gold poeder heeft een erg lekkere geur dankzij de nogal speciale ingrediënten. Natuurlijk wil een lekkere geur niet meteen zeggen dat iets ook lekker smaakt.

Ben je niet zo bekend met de ingrediënten die in deze Nutrifoodz Gold nachtthee zitten, dan kan het even wennen zijn aan de geur. Voor mezelf was de geur alleen al meteen een schot in de roos. Ook mijn vriendin was meteen in de wolken van de geur.

Een tasje nachtthee later waren we nog steeds beide enthousiast over dit product. De smaakt is gewoon goed en lekker. Ben je geen fan van de ingrediënten of lust je ze gewoon helemaal niet, dan zal deze nachtthee vermoedelijk niet jouw ding zijn.

Ik kreeg wel meer het gevoel dat ik een soepje aan het consumeren was in plaats van een heerlijke tas thee, maar goed, dat maakte me verder niet zo veel uit.

Mijn vriendin heeft het daarna ook geprobeerd met havermelk, wat ze ook erg lekker vond. Ikzelf ben niet zo’n melkdrinker en drink mijn “poeder-”drankjes het liefst gemengd met water.

Mijn vriendin drinkt deze Nutrifoodz Gold overigens ook het liefst gemengd met water.

Tot op heden zie ik mijn vriendin nog regelmatig deze wonderlijke nachtthee drinken voor het slapengaan. Twee positieve ervaringen, dat is positief, toch gingen we ook kijken wat andere Nutrianen over de Nutrifoodz Gold nachtthee te vertellen hadden.

Nutrifoodz Gold ervaringen van anderen

Pluspunten

 • Verbeterde nachtrust en beter doorslapen
 • Neemt hongergevoel weg
 • Minder piekeren en meer rust in het hoofd
 • Soepelere gewrichten
 • Heerlijk om knus in de zetel te drinken
 • Fitter gevoel in de ochtend
 • Rustgevend

Minpunten

 • Geen maatschep bijgevoegd (theelepel gebruiken)
 • Aan de smaak moet je wennen

Nutrifoodz Greens Detox; jouw dagelijkse groenten en fruit

Zeker voor (sportieve) veganisten zijn dagelijkse groeten en fruit erg belangrijk om alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitamen binnen te krijgen. Als gezonde, actieve veganist vliegen de groeten en het fruit er meestal snel doorheen.

Een bezoekje aan de supermarkt of bio-winkel is vaak een wekelijkse zekerheid. Bij Nutrifoodz hebben ze ook daar wat op gevonden. Nutrifoodz Greens Detox garandeert de dagelijkse behoefte aan groenten, fruit en de daarbij horende vitaminen en voedingsstoffen zonder dat je daarvoor boodschappen hoeft te doen.

Het grote voordeel hiervan is dat je hierdoor net wat langer toekomt met jouw boodschappentas vol groeten. Snijden, wassen of door de blender halen is met het Nutrifoodz Greens Detox poedertje ook verleden tijd, althans toch voor even.

De Nutrifoodz Greens Detox shake maak je in 30 seconden klaar, is 100% vegan en het bevat maar liefst 21 biologische superfoods per portie. Met deze Greens Detox heb je een snelle, gezonde en makkelijke oplossing in handen om al de nodige plantaardige superfoods binnen te krijgen, en dat allemaal zonder haast en stress.

Nutrifoodz Greens Detox

Wat zit er precies allemaal in en waar is Green Detox goed voor?

Groene drankjes, daar moeten vast erg lekkere ingrediënten inzitten. Toen ik nog geen vegan was zou ik er mijn neus meteen voor opgehaald hebben, nu is een groen drankje eigenlijk al lang niet meer zo raar en eerder normaal. De ingrediënten en voordelen van de Nutrifoodz Greens Detox laten we voor zich spreken:

 • Curcuma ondersteunt de reinigende werking van de lever, ontgift je lichaam, helpt de spijsvertering en voorkomt een opgeblazen gevoel;
 • Gember houdt je energiepeil op niveau;
 • Spirulina helpt om je gewicht te behouden.

Een verpakking Nutrifoodz Greens Detox bevat 300 gram poeder wat goed is voor 60 detox superfood shakes. Met slechts 17,25 kcal is een shake zeker en vast een gezonde shake.

Let wel op met allergenen, want de Greens Detox bevat gluten en wordt verpakt in een omgeving waar ook noten en zaden verwerkt worden.

Hoe gebruik je Nutrifoodz Greens Detox?

30 seconden is nog erg ruim geteld want de Greens Detox is in een handomdraai klaar om te drinken. Meng 100 ml water met een theelepel Greens Detox poeder. Goed door elkaar schudden en nog 100 ml water toevoegen en je kan beginnen met detoxen.

Bij Nutrifoodz raden ze aan de Greens Detox 1 tot 2 maal per dag te drinken en bij voorkeur in de ochtend, op die manier zou je de beste resultaten krijgen.

Naast de mengeling met water kan je er ook voor kiezen het Greens Detox poeder te mengen met plantaardige melk, bij voorkeur amandel-, kokos-, of cashewmelk.

Je kan er ook voor kiezen om de Greens Detox te mengen met één van de Nutrifoodz Complete maaltijdshakes.

Nutrifoodz Greens Detox

Nutrifoodz Greens Detox ervaringen en review

Zoals we eerder zeiden kan een groen drankje best een uitdaging zijn om achterover te kappen. Natuurlijk draait het ook nu weer voornamelijk om de smaak. Het oog wil ook wat, maar je ogen kan je toeknijpen, niet waar?

Ik was de eerste keer alvast enorm benieuwd of dit me ging bevallen of niet.

Hoe smaakt de Nutrifoodz Greens Detox?

Wanneer je de verpakking Nutrifoodz Greens Detox opentrekt komt de geur van het poeder meteen op je af. Net als bij de Nutrifoodz Gold kan dit, door de specifieke ingrediënten, een leuke of minder leuke binnenkomer zijn.

In het geval van de Greens Detox was het voor mij een regelrecht schot in de roos. Wat een lekkere geur, haast onbeschrijfelijk… Natuurlijk is een geur één ding en kan de smaak toch nog tegenvallen. Gelukkig was ook dit niet het geval. De geur die me voornamelijk aan snoep deed denken herkende ik ook meteen in de smaak van dit drankje.

De smaak deed me in eerste instantie een beetje denken aan banaan, wat ook één van de hoofdingrediënten is. Ben je niet zo’n zoetebek zoals mij dan zou het een beetje kunnen tegenvallen.

Bij mijn vriendin was dat het geval. Wat ik verwacht had werd werkelijkheid, ze was iets minder fan van de smaak… Mij hoor je in elk geval niet klagen, want zo heb ik weer wat meer van dit lekkers voor mezelf…

De geur en de smaak waren goedgekeurd, maar heeft de Greens Detox ook de vernoemde effecten op het lichaam? Dit is dan weer erg moeilijk om te beoordelen en is iets wat de toekomst zal moeten uitwijzen. Het is dan wel belangrijk dat je met enige regelmaat van de Greens Detox drinkt.

Nutrifoodz Greens Detox ervaringen van anderen

Ik was fan en mijn vriendin net wat minder, maar wat vinden andere Nutrianen van de Nutrifoodz Greens Detox? We geven je nog een kort overzicht met de meest voorkomende plus- en minpunten van andere gebruikers.

Pluspunten

 • Lekker van smaak
 • Greens Detox als nieuw ochtendritueel
 • Geen opgeblazen gevoel meer
 • Toename van energie
 • Gewicht verloren en plattere buik
 • Je voelt dat je gezonde dingen binnenkrijgt
 • Darmproblemen zijn weg

Minpunten

 • Weinig resultaat
 • Slechte smaak

Nutrifoodz Proteïne brood; eten zonder schuldgevoel

Als veganisten is brood eten niet altijd vanzelfsprekend, want maar al te vaak zit er wat dierlijks in verwerkt. Gelukkig is dat bij het Nutrifoodz Proteïne brood niet het geval en kan je dit brood als veganist zonder zorgen verorberen.

Daarnaast heeft dit brood nog wel wat andere voordelen die zeker voor gezonde, actieve en sportieve veganisten heel erg nuttig kunnen zijn. Dit brood bevat namelijk 70% minder koolhydraten dan een normaal brood. Daarnaast bevat eenn Nutrifoodz proteïne brood maar liefst 16 gram eiwitten.

100% plantaardig, arm aan koolhydraten en rijk aan eiwitten? Nee, het is geen grap!

Nutrifoodz Protein Bread

Wat zit er in het Nutrifoodz Proteïne brood?

Het Nutrifoodz Proteïne brood bestaat uit verschillende zaden en meel, bevat geen toevoegingen en is erg voedzaam.

 • Lijnzaad voor omega-3;
 • Boekweit voor de nodige voedingsstoffen;
 • Psyllium, bron van natuurlijke vezels;
 • Pompoenpitten voor de proteïne.

Het Nutrifoodz proteïne brood is beschikbaar in een verpakking van 1150 gram. Hiermee kan je 5 proteïne broden maken. Per 50 gram (2 sneetjes) geeft het brood je 177,60 kcal, 2,5 gram koolhydraten en 16,10 gram eiwitten.

Daarnaast krijg je er nog 11,50 gram gezonde vezels bovenop. 2 sneetjes brood bevatten ook in totaal 8,7 gram vet.

In het brood zitten qua allergenen enkel sesamzaad en moet je een beetje uitkijken met noten en zaden, aangezien het product verpakt wordt in een omgeving waar deze producten verwerkt worden.

Hoe maak je het Nutrifoodz Proteïne brood?

Het Nutrifoodz Proteïne brood kan je zowel in de oven, airfryer als in een broodmachine bereiden. Je hebt vast wel minstens één van die toestellen in je keuken staan, bakken maar!

Aan het proteïne brood is iets meer werk dan aan de Nutrifoodz shakes al valt het allemaal wel erg goed mee.

Meng 230 gram (4scoops) bakmix met water in een kom. Laat het mengsel vervolgens een 5-tal minuten staan. Daarna leg je het deeg in een bakvorm bedekt met bakpapier.

Bak het brood gedurende 60 minuten op 160°. Alvorens het brood te consumeren laat je het best even afkoelen, op die manier kan je het makkelijk in mooie sneetjes snijden.

Nutrifoodz Proteïne brood

Nutrifoodz Proteïne brood ervaringen en review

Een gezond(er) brood, ik ben er wel voor te vinden aangezien ik graag brood eet en een gewoon brood vaak niet zo heel erg gezond is. Het Nutrifoodz bevat immers slechts 25% koolhydraten terwijl dat bij een ander brood al gauw 75% is… De rekensom is dan snel gemaakt. Proeven maar…

Hoe smaakt het Nutrifoodz Proteïne brood?

Wanneer het brood uit de oven komt valt het niet meteen op, maar naarmate het brood afgekoeld is merk je dat het brood een erg vaste structuur heeft. Net als bij de drankjes kan dit even wennen zijn als je dit niet gewoon bent.

De zaden en pitten zijn duidelijk aanwezig en zichtbaar wat ik, net als mijn vriendin, al meteen een pluspunt vond. De geur vonden we beide best speciaal.

De smaak van het brood was ook speciaal en vond ik zelf een beetje minder en niet meteen mijn ding. De structuur, geur en smaak deden me denken aan zwart brood. En laat dat laatste nu net iets zijn wat ik helemaal niet lekker vind.

De wat specialere smaak zou, volgens het deskundig oordeel van mijn vriendin, te wijten zijn aan de aanwezigheid van natriumwaterstofcarbonaat, ik geloof haar.

Met wat beleg of hummus kan je de smaak van het brood wat verdoezelen en wordt het wel weer wat lekkerder.

Of ik het brood nog ga bijbestellen wanneer de huidige zak leeg is moet ik nog even in het midden laten. Ik ga de resterende 4 broden zeker nog opeten, verspilling daar doen we immers niet aan mee.

Nutrifoodz Proteïne brood ervaringen van anderen

Voor ons in eerste instantie net niet, maar hoe zijn de ervaringen van andere gebruikers, wat vinden andere Nutrianen van het Nutrifoodz Proteïne brood?

Pluspunten

 • Water in de mond van de geur
 • Pistoletjes van gemaakt
 • Licht verteerbaar
 • Lekker brood en makkelijk te bereiden
 • Vers en knapperig
 • Vol gevoel
 • Invriezen gaat ook

Minpunten

 • Rare, groenachtige kleur
 • Grote verpakking
 • Moeilijk “hoog” te krijgen
 • Aan de prijzige kant

Nutrifoodz Red Juice; fris & alert met deze superfood punch

In eerste instantie hadden we de Nutrifoodz Red Juice nog niet kunnen proeven, maar dat hebben we ondertussen ook weer kunnen doen. Deze Red Juice sprak me niet alleen aan omdat rood mijn lievelingskleur is maar ook omdat deze Red Juice me wel aanspreekt op alle vlakken.

Deze cocktail en superfood punch bevat 11 natuurlijke ingrediënten (bosbessen, rode biet, aardbeien, granaatappel,…) is 100% vegan en helpt je om gedurende de dag fris en alert te blijven. Daarnaast zorgen de ingrediënten van de Nutrifoodz Red Juice voor een goede weerstand en ondersteunt het je stofwisseling. De frisse, fruitige en zoete smaak maakt het plaatje compleet.

Wat zit er allemaal in de Red Juice?

Waar komt die mooie rode kleur precies vandaan, dat gaan we je nog even vertellen.

 • Ginseng, helpt je fris en alert te blijven en bevordert de concentratie;
 • Guarana ondersteunt de stofwisseling;
 • Stevia, natuurlijk zoetmiddel met laag suikergehalte en weinig calorieën.

Een verpakking Nutrifoodz Red Juice bevat 300 gram poeder waarmee je net zoals de Gold en Greens Detox 60 drankjes kan mixen. Eén superfood punch levert je 15 kcal energie en bevat slechts 3,20 gram koolhydraten.

Nutrifoodz Red Juice wordt verpakt in een omgeving waar ook zaden en noten verwerkt worden, opletten dus wanneer je voor deze producten allergisch bent.

Hoe maak je deze superfood punch?

Om één Red Juice cocktail te maken heb je 5 gram poeder nodig. Net als bij de Greens Detox vermeng je dit poeder tot tweemaal toe met 100 ml water.

Nutrifoodz Red Juice ervaringen en review

De Red Juice van Nutrifoodz ziet er qua kleur erg mooi uit éénmaal je deze met wat water gemixt hebt. Hier en daar merkten we wel enkele kleine donkere brokjes maar dat stoorde ons helemaal niet. Ik was héél erg benieuwd naar de smaak van deze Red Juice. Daarnaast was ik ook erg benieuwd wat Elke ervan zou vinden daar ze meestal niet zo gek is van rode sapjes.

Hoe smaakt de Nutrifoodz Red Juice?

De geur van het poeder was veelbelovend en maakte me nog nieuwsgieriger naar de smaak van dit sapje. Ook Elke vond de geur best te pruimen.

Ik was al erg enthousiast over de Greens Detox, maar de smaak van deze Red Juice overtrof dat nog eens dubbel en dik. Goed, ik ben fan van rode en donkere vruchten dus het was niet gek dak ik het wel zou lusten. Echter is deze Red Juice voor mij meer dan lekker. Fris, fruitig en een gezonde zoete toets maken deze Red Juice echt compleet en een drankje dat ik met erg veel zin achterover kap.

Ook Elke vond deze Red Juice lekker. Hoewel de meeste rode vruchten haar meestal niet zo bevallen was deze Red Juice ook voor haar een lekker drankje om tussendoor te drinken. De rode biet, die ook op het ingrediëntenlijstje staat speelde daarin volgens ons dan wel weer een grote rol.

Nutrifoodz Red Juice ervaringen van anderen

De effecten op lange termijn moeten we natuurlijk nog ondervinden, maar we waren ook wel benieuwd of onze meningen in de lijn lagen met andere gebruikers van de Nutrifoodz Red Juice. De onderstaande plus- en minpunten van andere Nutrianen geven we je ook nog even mee.

Pluspunten

 • Lekkere smaak
 • Ook lekker met yoghurt
 • Goed tegen de honger
 • Geeft je energie
 • Ideaal om het “middag-dipje” tegen te gaan
 • Heerlijk in een smoothie

Minpunten

 • Korrelig van textuur
 • Bittere nasmaak
 • Weinig resultaat
 • Geen maatschepje meegeleverd

Nutrifoodz Pancakes; vegan en glutenvrij!

Sinds ik veganist ben kan ik een lekkere pannenkoek nog beter appreciëren dan vroeger, hoe dat precies gekomen is daar heb ik zelf geen flauw benul van.

Het is wel zo dat wanneer ik een vegan pannenkoek recept, product of nieuwigheid ergens ergens zie verschijnen ik er wel meteen erg benieuwd naar ben. Door deze review te schrijven kwam ik aan de weet dat Nutrifoodz nu ook pannenkoeken verkoopt, althans een pannenkoekenmix, je moet ze dus wel nog even zelf maken.

De Nutrifoodz Pancakes zijn 100% vegan, glutenvrij en bevatten geen toegevoegde suikers en zijn rijk aan eiwitten. De textuur zou erg luchtig zijn en net als de andere Nutrifoodz producten zijn de pannenkoeken erg voedzaam en makkelijk en snel klaar te maken.

Door mijn ervaring met andere Nutrifoodz producten ben ik er van overtuigd dat daar geen enkel woord van gelogen is.

Nutrifoodz Pancakes

Wat zit er in de Nutrifoodz Pancakes?

Naast verschillende soorten eiwitten zit er in de Nutrifoodz Pancakes een gezonde mix van glutenvrij havermeel en tarwezemelen, bananenpoeder en rijsmiddel. Over allergenen dien je je bij deze pannenkoeken geen zorgen te maken, hoera!

Een verpakking van deze Nutrifoodz Pancakes bevat 1 kg pannenkoeken mix, waarmee je 10 porties pannenkoeken kan bakken. Met één portie bak je 6 à 10 pannenkoeken, wat natuurlijk afhankelijk is van hoe groot je ze maakt.

Hoe maak je de Nutrifoodz Pannenkoeken?

Pannenkoeken bakken zit hem niet alleen in je skills, maar het al dan niet slagen is ook afhankelijk van de pan die je gebruikt. Een koekenpan of beter nog, een echte pannenkoekenpan is logischerwijs het handigst en kan er voor zorgen dat jouw pannenkoeken ook echt op pannenkoeken gaan lijken.

Wil je een portie Nutrifoodz Pancakes bereiden dan meng je 100 gr van de pannenkoekenmix met 175 ml water of plantaardige melk. Eens het beslag glad is, door te roeren of even de blender uit de kast te halen, kan het bakken beginnen.

Verhit een beetje (kokos-)olie in de pan en giet het beslag in de hete pan. Zorg ervoor dat de pan goed heet is. Wanneer ik zelf pannenkoeken bak gooi ik het beslag pas in de pan als de olie goed begint te dampen.

De Nutrifoodz Pancakes maak je bij voorkeur zo’n 10 cm groot. Draai ze tijdig om en dru ze een beetje aan. Wanneer ze aan beide kanten goudgeel zijn kan het smulfestijn beginnen. Een beetje vers fruit of een andere lekkere topping maakt het plaatje volledig af.

Nutrifoodz Pancakes ervaringen van anderen

Binnenkort ga je hier zeker mijn eigenste pannenkoeken bakavontuur met de Nutrifoodz Pancakes mix kunnen lezen. Voor deze review moeten de pannenkoeken natuurlijk ook mooi op foto plakken, dus eventjes geduld graag… Tot het zover is laten we graag het oordeel van andere Nutrianen op je los.

Pluspunten

 • Super makkelijk en lekker
 • Verrassend lekker
 • Goede structuur

Minpunten

 • Mengverhouding klopt niet helemaal
 • Deeg beetje dik (extra aanlengen)
 • Beetje zoet

Nutrifoodz ervaringen; conclusie

Als veganist kan je in het aanbod van Nutrifoodz zeker en vast wel wat vinden dat je kan bekoren. Maaltijdshakes, drankjes, brood en pannenkoeken, allemaal 100% vegan en zo gezond mogelijk. Daarnaast draag je door deze producten te gebruiken ook op een positieve manier bij aan klimaat en instandhouden van de planeet.

Alle producten zijn in een handomdraai te bereiden waardoor je meer tijd overhoudt voor andere dingen, wat in onze ogen meer dan een win-win is.

Net als alles wat met voeding en drank te maken heeft kunnen smaken erg verschillen van persoon tot persoon. Toch kunnen we uit onze eigen ervaringen en de ervaringen van vele andere Nutrifoodz klanten concluderen dat de producten van erg goede kwaliteit zijn.

Een maaltijdshake in plaats van jouw dagelijkse lunch, een Greens Detox drankje om je lichaam te ontgiften, Nutrifoodz Gold om je nachtrust te verbeteren of een lekkere superfood punch met de Red Juice, keuze is er meer dan voldoende.

Een sneetje proteïne brood of heerlijke vegan en glutenvrije pannenkoeken, jouw ontbijt, lunch of tussendoortje ziet er dankzij Nutrifoodz helemaal te gek uit.

Wij hebben, net als vele andere, onze eigen persoonlijke favorieten in het uitgebreide assortiment van Nutrifoodz. Zo hebben we standaard de Nutrifoodz Complete Chocolate in huis om als tussendoortje te drinken en de honger nog wat te stillen tot het avond eten.

Mijn vriendin blijft een regelmatige Nutrifoodz Gold gebruiker en ik ben erg te vinden voor de Red Juice, Greens Detox. De vegan pannenkoeken wil ik zeker nog een keertje gaan testen. Of dat van een leien dakje loopt laten we je zeker nog weten. Deze review zullen we dan ook zeker up to date houden.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten