Nova Organic Energy drink review (2022); gezonde vegan energie drank!

Nova Organic Energy drink review

Wij testten de Nova Organic Energy drink uit; een gezonde en 100% plant-based energiedrank in 3 verschillende smaken. In deze review lees je onze ervaring met deze energy drinks van Belgische makelij.

Wanneer je een actieve en sportieve levensstijl hebt is energie broodnodig. Je kan op vele manieren aan die energie komen. Een makkelijke manier is door een energiedrankje achterover te kappen.

Maar helaas zijn veel van dat soort energiedrankjes niet bijster gezond en zitten ze boordevol suikers en ongezonde additieven. Gelukkig zijn er ook nog gezonde alternatieven, waaronder deze Nova Organic Energy drink.

Nova Organic Energy Drink

Het verhaal achter Nova

Kevin Crombez uit Knokke-Heist en Rolf Bjorkvin uit Denemarken, zijn de oprichters van Nova Organic Energy. Beide zijn ze erg sportief en ontmoetten elkaar op verschillende sportevenementen. Ze konden het grootverbruik van ongezonde energiedranken niet langer aanzien. Ook bij jongeren zijn dit soort drankjes vol suiker, cafeïne en kunstmatige voedingsstoffen erg in trek.

Vanuit dat oogpunt begon hun missie. Ze ontwikkelden een 100% organische energiedrank met alleen maar plantaardige ingrediënten. Deze specifieke en tevens gezonde ingrediënten stimuleren lichaam, geest en ziel.

Met de Nova Organic Energy drinks geniet je zonder zorgen van de krachtigste planten en kruiden van moeder natuur.

De normen en waarden van Nova Organic Energy

Respect en dankbaarheid voor moeder natuur is de grote drijfveer bij Nova Organic Energy. Om die reden zetten ze bij Nova vol in op duurzame materialen en processen om hun ecologische voetdruk zo klein mogelijk te houden.

Stap voor stap werken ze er naartoe om volledig CO2-neutraal te worden. Op die manier dragen zij hun steentje bij voor een betere en duurzamere wereld. Dit doen ze bij Nova Organic Energy momenteel op vier vlakken:

 • Verspilling beperken: materialen recycleren en hergebruiken;
 • Duurzame verpakkingen: composteerbare zakken, recycleerbare blikjes en kartonnen dozen;
 • CO2 vermindering: gebruik van milieuvriendelijk transport, zonne-energie en regenwater;
 • Nova Foundation: zelf bijdragen aan een betere toekomst: C02 opslaan en biodiversiteit verbeteren.
Nova Organic Energy

Nova Organic Energy drink: de smaken, ingrediënten en voedingswaarden

De smaken

De biologische energiedrankjes van Nova zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken. Elk van de smaken bevat een mix van verschillende fruitsoorten en kruiden:

De ingrediënten

Naast al dat fruitigs en kruidigs bevat elk blikje ook nog de volgende ingrediënten:

 • Groene koffie bonen: verbetert het metabolisme en verlaagd de slechte cholesterol;
 • Guarana zaden: verbetert prestaties en vermindert mentale en fysieke vermoeidheid;
 • Schisandra bessen: bestrijdt vermoeidheid en stress en bevordert het energiemetabolisme;
 • Ginkgo biloba bladeren: werkt ontstekingsremmend en stimuleert de bloedsomloop;
 • Reishi paddestoel: stimuleert energie, verlaagt de bloeddruk en ontgift het lichaam;
 • Rode Koreaanse ginseng wortel: reguleert de stemming en versterkt het immuunsysteem;
 • Groene thee bladeren: bevordert de concentratie en de helderheid van de geest.

Naast de bovenstaande ingrediënten wordt er ook een beetje zoetigheid aan de Nova energiedrankjes toegevoegd. Die zoetigheid is afkomstig van organische agave siroop en erythritol. Erythritol is een op fruitfermentatie gebaseerde zoetstof.

Dankzij deze ingrediënten blijft het caloriegehalte in de Nova Energy drinks erg laag en hebben ze een lage glycemische index. Hierdoor krijg je pure energie die lang in jouw lichaam aanwezig blijft en je door de dag heen helpt.

De voedingswaarden

De Nova Organic Energy drink zijn te verkrijgen in blikjes met een inhoud van 250 ml. Een energiedrankje bevat 19 kcal energie per 100ml. Ter vergelijking; een blikje Coca Cola bevat 42 kcal en een blik Redbull 46 kcal per 100ml. De (ongezonde) suikers hebben we dan nog niet meegerekend.

Nova Organic Energy drink test & review

De grote vraag blijft natuurlijk hoe deze mix van fruitige smaken, kruiden en speciale ingrediënten smaakt. Zijn de Nova Organic Energy drinks ook lekker? Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Wij hebben de drie verschillende smaken geproefd en onze bevindingen kan je hieronder terugvinden.

Natuurlijk weten wij ook dat smaken verschillen van persoon tot persoon. Om toch een goed beeld te kunnen geven in deze review proefde ik deze energiedrankjes samen met mijn vriendin Elke.

Nova Organic Energy drink

Passion Fruit, mango & mint

Het blikje met de passievrucht en mango smaak kwam als eerste aan de beurt. De eerste slok blies me niet omver. Zelf miste ik bij deze smaak wat zoetigheid. Elke, die totaal geen fan is van ongezonde energiedrankjes, vond deze wel meteen superlekker smaken. Er kon bij haar zelfs een “wow” vanaf.

Bestellen >>

Granaatappel, blauwe bessen en gember

Ik was erg benieuwd naar deze smaak, daar ik niet meteen de grootste fan ben van gember. Gember kan soms erg hard doorsmaken, waardoor ik het minder lekker vind. Echter was dat bij deze energiedrank helemaal niet het geval.

Deze smaak ga ik in de toekomst nog vaker drinken. Lekker fris, fruitig en gezond, al proef je dat laatste natuurlijk niet meteen. Ook Elke kon deze smaak wel appreciëren, maar vond deze de minst lekkere smaak van de drie.

Bestellen >>

Sinaasappel, vlierbloesem en limoen

Deze smaak was eigenlijk het tweede blikje dat ik probeerde. Mijn reactie na de eerste slok zegt zo ongeveer alles: “amai, dat is lekker”, “dat gaan we nog bestellen”.

Elke is gek van vlierbloesem en limoen, echter is sinaasappel niet meteen haar favoriete stuk fruit. Toch vond ook zij deze smaak erg lekker.

Bestellen >>

Nova Organic Energy drink conclusie

De energiedrankjes waren erg fijn om te drinken. Ze proeven heel anders dan andere, (ongezonde), energiedranken. De verschillende ingrediënten vormen bij elke smaak een mooi geheel waarin geen enkele smaak echt gaat overheersen. Net daarom bevielen de energiedrankjes mij zo goed.

Je hoeft dus schrik te hebben wanneer één van de ingrediënten je niet meteen aanspreekt.

De sinaasappel, vlierbloesem en limoen smaak beviel ons allebei het beste, dat wordt dus vechten om het laatste blikje. Bij de andere smaken verschilden we een beetje van mening. Zo zie je maar dat smaken altijd wel wat verschillen.

Ondertussen staan alledrie de smaken bij ons tegenwoordig standaard in de voorraadkast. De Nova Organic Energy drinks waren voor ons een prettige ontdekking en kennismaking.

Wanneer we even een boost nodig hebben of een middagdipje willen voorkomen, komen deze gezonde energiedrankjes ons goed van pas.

Heb jij de Nova Organic Energy drinks al geproefd? Of ben je dat van plan? En wat vond je ervan? Laat het ons zeker weten in een reactie onderaan de pagina.

Deel dit bericht:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten