Adidas Velosamba; dit is de vegan fietsschoen voor klikpedalen

Adidas Velosamba vegan fietsschoenen

Bij Adidas zijn ze niet aan hun proefstuk toe wat betreft vegan sneakers. Naast de originals in vegan uitvoering is ook de vegan collectie van Stella McCartney erg populair bij vegans. Onlangs verscheen echter de nieuwe Adidas Velosamba, een casual en 100% vegan fietsschoen die voorzien is van schroefgaatjes voor schoenplaatjes. Deze schoenen zijn dus compatibel met klikpedalen… Fantastisch toch?

In dit artikel bekijken we de Adidas Velosamba fietsschoenen een keertje in detail en ontdek je alle eigenschappen van deze vegan fietsschoenen.

Adidas Velosamba vegan fietsschoen

Als veganist is het niet altijd even makkelijk om een perfect en 100% vegan paartje schoenen te vinden. Heb je dan nog een leuke hobby waarvoor je specifiek schoeisel nodig hebt dan kan de moed al eens in de schoenen zakken… Gelukkig is het tij stilaan aan het keren.

Ook fervente en recreatieve fietsers die graag in stijl en vastgeklikt op pad gaan kunnen dat nu met een 100% vegan schoen. De Adidas Velosamba is voorzien van schroefgaten waarop je 2-bouts schoenplaatjes, zoals de populaire Shimano SPD’s, kan monteren.

Casual, sportief en recreatief

Omdat de schoenplaatjes verzonken zitten, zoals bijvoorbeeld bij de Northwave Rebel of Celsius mountainbike schoenen (die overigens ook vegan zijn), kan je deze ook casual dragen zonder dat je raar gaat lopen. Dit laatste is wel het geval wanneer de schoenplaatjes OP de zool gemonteerd staan zoals bij racefietsschoenen vaak het geval is.

Eigenschappen van de Adidas Velosamba vegan fietsschoen

De Adidas Velosamba is 100% vegan en daarnaast ook voor 25% gemaakt uit gerecycleerde materialen. Op die manier zijn ze bij de productie van deze vegan schoenen minder afhankelijk van nieuwe grondstoffen.

De middenzool van deze vegan fietsschoenen is verstevigd waardoor je efficiënt kan trappen. Daarnaast is deze zool ook licht flexibel en buigt deze netjes mee wanneer je gewoon met deze schoenen aan het stappen bent.

Het bovenwerk van de Adidas Velosamba is gemaakt uit veganistisch leer en voorzien van een waterbestendige coating. De schoenen hebben ook reflecterende elementen zodat je ook in het donker of bij schemer zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Door de stijve binnenzool uit nylon krijg je een erg stevige schoen die betrouwbaar is tijdens het fietsen, maar ook tijdens casual gebruik. De binnenvoering uit textiel zorgt voor een compleet en comfortabel geheel.

Pasvorm, kleuren en maatvoering

De Adidas Velosamba is verkrijgbaar van maat 35 tot en met maat 50. Zoals bij de meeste Adidas schoenen zijn er ook tussenin maten te verkrijgen. Val je net tussen een maatje in dan heb je nog steeds de keuze en hoef je je schoenen niet te groot of wat krap te kopen. De pasvorm van deze schoenen is normaal en ze zijn zowel voor dames als heren geschikt.

Deze vegan fietsschoenen kan je in maar liefst 4 verschillende kleuren verkrijgen:

  • Cloud White met Core Black binnenvoering
  • Wonder steel (blauw) met Cloud White zool en zwarte binnenvoering
  • Core Black met Cloud White strepen en details en bruine zool
  • Beam Yellow en Blue Rush met bruine zool en zwarte binnenvoering

Personaliseren

De zwarte uitvoering van deze schoenen kan je nog een persoonlijke touch of boodschap meegeven wanneer je de schoenen besteld via de website van Adidas.

Op beide schoenen kan je telkens boodschap, naam of slogan plaatsen van maximaal 11 tekens. Als voorbeeld heb ik op bovenstaande foto de slogan “vegan power” op beide schoenen geplaatst, dat kwam mooi uit…

Voor wie zijn de Adidas Velosamba vegan fietsschoenen geschikt?

Uiteraard kan je ook zonder klikpedalen gebruikmaken van deze vegan fietsschoenen. Of wanneer je nog twijfelt of je de switch naar klikpedalen al dan niet gaat maken biedt de Adidas Velosamba ook uitkomst.

Natuurlijk is deze schoen, mede door de aanwezigheid van de 2 schroefgaatjes, voornamelijk bedoeld voor fietsers die wel gebruik maken van schoenen met klikpedalen. Let er wel even op dat je voor de juiste schoenplaatjes kiest. Deze schoenen zijn enkel geschikt voor schoenplaatjes met 2 boutsbevestiging.

Adidas adviseert deze schoenen voor stadsfietsen, woon-werkverkeer en indoor fietsen. Maar waarom zou je deze vegan fietsschoenen niet gebruiken op jouw sportieve racefiets, mountainbike of de tegenwoordig erg populaire gravelbike? Wij zouden het toch zeker een keertje proberen…

Door de grote verscheidenheid in beschikbare schoenmaten is de Adidas Velosamba zowel voor dames als heren geschikt.

Kortom, casual fietsen of efficiënt trappen en dat 100% diervriendelijk, dat kan vanaf nu met de Adidas Velosamba fietsschoenen.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten