Rockay Razer trail sokken getest; review 2022

Rockay Razer trailrunning sokken

Trailrunnen en hardlopen wordt pas echt fijn wanneer jouw uitrusting helemaal op punt staat. Naast ademende kledij en een stevig paar vegan trailrunning schoenen heb je ook baat bij een goed en degelijk paartje trailsokken. Wanneer die sokken ook nog eens duurzaam en 100% vegan zijn wordt het feestje helemaal te gek. Wij hebben onlangs de duurzame sokken van Rockay getest, met name de Rockay Razer Trail sokken. Waarom we voor deze Rockay sokken kozen en wat we ervan vonden ontdek je in deze review!

Rockay sokken & performance kleding in een duurzaam jasje

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld en dat was Daniel Chabert ook niet ontgaan. Als ultrarunner reisde hij de wereld rond om tot de vaststelling te komen dat het erg gesteld was met die vervuiling. Dat moest beter kunnen dacht hij en hij besloot de beste technische performance kleding te ontwikkelen met als grote doel iets terug te kunnen doen voor de planeet. En zo was Rockay geboren!

Om verspilling en vervuiling te voorkomen produceert Rockay enkel producten uit 100% gerecycleerde materialen en wijken ze hier NOOIT van af. Enerzijds gebruiken ze Econyl dat afkomstig is van nylonafval op stortplaatsen en uit de oceaan waarvan ze opnieuw nylon van topkwaliteit maken.

Daarnaast werken ze samen met Polygiene om de unieke Stay Fresh-technologie aan hun producten te kunnen toevoegen. Deze technologie voorkomt de groei van geurende bacteriën en verminder de slijtage waardoor de Rockay sokken en kleding veel langer mee zullen gaan.

Het duurzame karakter van Rockay wordt doorgetrokken in hun verpakking welke eveneens gemaakt zijn van 100% gerecycleerde materialen.

Eigenschappen van de Rockay Razer trail sokken

De Rockay Razer trail sokken zijn volledig uit gerecycleerde materialen gemaakt. Deze Rockay sokken zijn gemaakt van 51% econyl geregenereerd nylon, 45% gerecycleerd polyamide en 4% gerecycleerd elastaan.

Deze duurzame sokken zijn gemaakt voor trailrunners en bieden de perfecte balans tussen bescherming, duurzaamheid en performance. Deze Rockay sokken sluiten nauw aan en bieden optimale ondersteuning. Het ademende mesh voorkomt oververhitting. De trailsokken zijn dankzij de performance demping geschikt voor de ruigste offroad paden en technische trails.

Daarnaast zijn de tenen van deze Rockay sokken volledig naadloos ontworpen en bevatten deze sokken een anti-geur coating en een constructie die blaren voorkomt. Bj Rockay zijn ze rotsvast overtuigd dat hun sokken werken en geen blaren of ongemakken veroorzaken. Daarom kan je, indien je je sokken na aankoop registreert genieten van de levenslange garantie.

Toch een blaar opgelopen? Dan krijg je gewoon een nieuw paartje toegestuurd of krijg je je geld terug!

De Rockay Razer Trail sokken zijn zowel voor mannen als vrouwen beschikbaar van maat S tot en met XL. Daarnaast kan je deze Rockay sokken in 7 verschillende kleurcombinaties verkrijgen. Wil je liever wat meer ondersteuning dan kan je ook kiezen voor de “Max Cushion” versie van deze Rockay sokken. Deze zijn eveneens verkrijgbaar van maat S tot en met XXL, daarnaast heb je keuze uit 3 kleurencombinaties.

Rockay Razer Trail sokken getest

Na wat perikelen met blaren en pijnlijke voeten startte mijn zoektocht naar sokken die dit probleem zouden moeten verhelpen. Door het duurzame karakter en het feit dat deze sokken ook nog eens 100% vegan zijn viel mijn keuze op de Rockay Razer trail sokken. Een risico was het niet dankzij hun steengoede klantenservice, garanties en hun 40 dagen return policy.

Ik bestelde meteen 3 paar van deze sokken, moesten ze goed bevallen dan moest er in elk geval al geen volgend pakketje verstuurd worden, mooie duurzame gedachte toch?

Klantenservice

Toen het pakketje geleverd werd bleek helaas 1 paar van deze sokken in de verkeerde maat geleverd te zijn. Foutje kan natuurlijk altijd. Een mailtje naar de klantenservice werd supersnel beantwoord en we kregen meteen een nieuw paar Rockay sokken toegestuurd, in de juiste maat. Het paartje dat te klein was was per toeval wel de juiste maat voor Elke, dus ook zij kon de Rockay Razer trail sokken een keertje goed testen.

Maatvoering

Wat we beiden erg prettig vonden was dat de sokken erg zacht aanvoelen en héél erg comfortabel aanvoelen. De sokken sloten perfect aan en de maatvoering was helemaal goed. Ik koos voor maatje XL aangezien de size guide voor schoenmaat 46-48 maatje XL aanraadt. Dit klopt dus volledig. Ook maatje S was voor Elke de perfect fit die overeenkwam met haar schoenmaat 37.

Val je net tussen twee maten in dan wordt geadviseerd om een maatje groter te nemen. Dit leek ons logisch maar was niet van toepassing voor ons.

Rockay Razer trail sokken

De sokken zijn wat langer en komen tot aan de kuiten, wat ik erg prettig vind zowel tijdens het trailrunnen als ook tijdens het mountainbiken en hiken. In dat laatste geval is de hogere sok voor mij zeker en vast een meerwaarde omdat mijn wandelschoenen ook wat hoger zijn aan de achterkant.

Trailrunnen met de Rockay Razer trail sokken

Het werd hoogtijd om de sokken een keertje uit te testen op de trails. Bij het schrijven van deze review heb ik er ondertussen al ettelijke honderden kilometers opzitten. Daaruit kan je al concluderen dat de Rockay Razer trail sokken doen wat ze moeten doen en vooral doen wat ze beloven…

Voor ik deze Rockay sokken gebruikte had ik wel wat problemen met mijn voeten in de zin van blaren en pijnlijke tenen. Vermoedelijk kwam dit mede door het dragen van de verkeerde sokken. Sinds ik de Rockay Razer trail sokken gebruik is dat niet meer het geval en heb ik sindsdien ook geen blaren meer gehad.

Veelzijdigheid van de Rockay Razer trail sokken

Ook Elk vond deze Rockay sokken een pretje om te dragen. Zij draagt de sokken zowel tijdens het wandelen als tijdens het fietsen op de mountainbike. Ook ik durf deze sokken wel eens aan te trekken tijdens het mountainbiken omdat ze zo comfortabel zijn!

Voor stevige wandelingen in het bos en over trails zijn deze sokken natuurlijk ook erg geschikt. Je hoeft dus niet per sé een trailrunner te zijn om deze Rockay Razer trail sokken te dragen.

Rockay Razer trail sokken tijdens het mountainbiken

Het rood-zwarte model van deze Rockay Razer trail sokken paste ook perfect bij mijn Northwave Rebel 2 mtb schoenen (die ook volledig vegan zijn), al hoeft dat natuurlijk niet meteen de reden te zijn om deze sokken te kopen. Dit was ook bij mij zeker niet het geval. Maar zoals je eerder al kon lezen zitten deze Rockay sokken ook erg comfortabel in mijn mtb-schoenen.

Minpuntjes?

Was het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Tot nu eigenlijk wel. Om toch een minpuntje te noemen, voor mij mocht de aanduiding van linker- en rechtersok een beetje duidelijker aangeduid staan, zeker op mijn zwarte modellen. Het is telkens weer zoeken waar de L en R precies staan. Op het grijze model dat Elke draagt is dit minder een probleem.

Rockay Razer trail sokken grijs

Hoewel de prijs van comfort me eigenlijk maar weinig uitmaakt zijn de Rockay Razer trail sokken niet de goedkoopste sokken. Voor ons zeker geen minpunt maar we begrijpen dat niet iedereen graag +- €20 neertelt voor een paartje sokken.

Conclusie

De perfecte balans tussen bescherming, ondersteuning, duurzaamheid en pure performance, dat zijn de Rockay Razer trail sokken. Mooie beloftes die in onze ogen, en na honderden testkilometers, niet gelogen zijn en ook echt uitgekomen zijn.

Het complete pakket inclusief het duurzame karakter en het niet gebruiken van dierlijke materialen maakt dit voor ons de go-to sokken voor elk type trailrun alsook hikingtochten en wandelingen en sporadisch tijdens het mountainbiken.

Heb jij de Rockay Razer trail sokken al een keertje geprobeerd of ben je dat na het lezen van deze review zeker van plan? Laat het ons dan zeker weten in een bericht onderaan de pagina.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten