Lizza low carb review en ervaring (2022); koolhydraatarme voeding getest

Lizza low carb review

Als sportieve veganist kan je natuurlijk wel wat koolhydraten gebruiken tijdens het sporten. Op rustdagen mag het dan misschien weer wat minder zijn. Met de koolhydraatarme pizza, pasta en brood van Lizza low carb food moet je alvast geen koolhydraten meer tellen. Alle producten zijn koolhydraatarm en daarnaast ook nog eens glutenvrij, biologisch en natuurlijk 100% vegan! Dat klonk in onze oren alvast erg veelbelovend. Of dat in werkelijkheid ook zo was ontdek je in deze review!

Om wat zinnigs over de producten van Lizza te kunnen schrijven hebben we ze natuurlijk zelf geproefd. Wij ontvingen de Lizza low carb starterbox. Hierin zitten verschillende producten uit het ruime aanbod van Lizza. Deze box is perfect als eerste kennismaking met de verschillende producten.

Wie of wat is Lizza?

In 2015 waren Matthias en Marc, twee Duitse vrienden, nog druk in de weer met de ontwikkeling van een app. De heerlijke én koolhydraatarme pizza’s die daar ook aan te pas kwamen lagen aan de basis van wat Lizza nu is. Na een grondig marktonderzoek bleek dat het aanbod koolhydraatarme pizza’s eerder aan de beperkte kant was.

Ruimte voor verbetering dus of misschien zelfs een gat in de markt? De app is nog steeds niet klaar en werd aan de kant geschoven voor een eerste foodtruck waarmee ze marktjes en festivals afschuimden.

Lizza is ondertussen veel meer dan die ene foodtruck en groeide in de afgelopen jaren uit tot een bloeiend bedrijf met een enthousiast en gemotiveerd team waarbij gezonde voeding centraal staat.

Lizza Low Carb aanbod & waarden

Het aanbod van Lizza is ondertussen ook wel wat uitgebreider dan de koolhydraatarme pizza’s waar het allemaal mee begon. Naast de pizzabodems hebben ze ook nog pasta, saus, verschillende soorten brood, spreads, toasts, snacks, zoetigheden en muesli in hun assortiment.

Alle producten van Lizza zijn naast koolhydraatarm ook glutenvrij, biologisch en 100% vegan. Er worden geen additieven gebruikt en alle ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit. Ook het suikergehalte wordt zo laag mogelijk gehouden.

Daarnaast besteden ze ook de nodige aandacht aan het milieu en de planeet. Zo hergebruiken ze hun verpakkingen en printen ze dubbelzijdig. Ze betalen eerlijke en bovengemiddelde lonen aan al hun medewerkers en ze steunen de lokale bio boeren.

Lizza low carb review, starterbox getest!

Lizza low carb starterbox

De starterbox is een erg handige manier om kennis te maken met de producten van Lizza. De starterbox bevat de volgende producten:

 • Pizzabodem (2 stuks van 100gr)
 • Tomatensaus (2 potten van 250ml)
 • Broodmix (rustiek 250gr)
 • Broodmix (met zaden 300gr)
 • Grain roll (2 stuks)
 • Toast roll (4 stuks)
 • Brownie mix (250gr)
 • Pasta spirelli (2 dozen van 250 gr)

Bovenstaande is de huidige inhoud van de starterbox (maart 2022). De starterbox die wij getest hebben (zie afbeelding) was de oude starterbox die minder producten bevatte. Hierin zat dan wel weer een portie muesli. Die vind je jammer genoeg niet terug in de huidige box. Ook de verpakkingen kregen ondertussen een nieuw ontwerp. Zo zie je maar dat ze bij Lizza zeker niet stilstaan!

Lizza pizzabodem en tomatensaus

Een pizza smaakt altijd, maar helaas is het niet altijd even gezond. De pizzabodem van Lizza daarentegen bevat slechts 2g koolhydraten en 200kcal in totaal (per bodem). Afhankelijk van wat je er allemaal op gaat leggen valt dit dus heel erg goed mee.

We besloten meteen de tomatensaus van Lizza te gebruiken op de pizza. Daarnaast legden we er verschillende verse groenten op. Als topping gebruikten we vegan kaas, want een pizza zonder kaas… daar doen we niet aan!

In eerste instantie moesten we wel even onze neuzen optrekken bij de geur van de pizzabodems. Gelukkig maakte de geur van de tomatensaus dat weer helemaal goed. De pizzabodems moeten slechts 10 minuutjes in de oven.

Lizza low carb pizza

Het resultaat zag er in elk geval veelbelovend uit en de pizza rook in elk geval wel heel erg lekker. Van de vreemde geur was totaal geen sprake meer.

Tijd om onze tanden in de pizza te zetten… Wat een smaaksensatie. Deze pizza is gewoon erg lekker en ook nog eens lekker knapperig! De toon was alvast gezet.

Brownie mix

Een brownie is ook niet meteen het toonbeeld van gezonde voeding, maar af en toe zondigen moet wel kunnen. De brownie mix van Lizza meng je simpelweg met 200ml sojamelk en 45ml zonnebloemolie. Even alles goed door elkaar mixen en in de bakvorm kappen. Na 25 minuutjes heb je als alles goed gaat een heerlijke brownie op tafel staan.

Lizza browniemix

Ook dat ging weer heel erg makkelijk en vlot. Het resultaat zag er in onze ogen erg goed uit. Vooral Elke stond te popelen om een hap in de brownie te zetten. Ik stond minder te springen aangezien ik niet de grootste fan van brownies ben. Echter moet ik er wel bij vertellen dat deze brownie wel erg lekker rook.

Ik vond vooral de knapperige randen lekker. De smaak was voor mij ook verrassend lekker, al heb ik er niet zo heel erg veel van gegeten. Elke was grote fan van deze brownie, dus mocht zij er wat meer van hebben.

De brownie mix bevat 25 gram koolhydraten per 100 gram. Gebruik je het volledige pakje (250 gram) dan kom je uit op 62,5 gram koolhydraten.

Brood mix (met pitten en zaden)

Een vers sneetje brood uit de oven, ik kan het maar moeilijk weerstaan. We waren dus erg benieuwd naar het glutenvrije en koolhydraatarme brood van Lizza. In onze starterbox zat de broodmix met pitten en zaden. Dit brood is erg makkelijk te bereiden. De broodmix dien je enkel te mengen met een beetje bruiswater. Daarna ga je te werk zoals bij elk ander brood, eventjes kneden en rijzen.

Vervolgens kan deze mix de oven in. Dit brood moet je in twee stappen bereiden. In eerste instantie moet het brood een kwartiertje op hoge temperatuur in de oven. Daarna nog eens 50 minuten op lagere temperatuur.

Lizza low carb brood

De geur van vers brood kwam ons al snel tegemoet en deed ons watertanden. Wanneer het brood klaar is moet het natuurlijk nog eventjes afkoelen. Het brood is niet overdreven groot, wat we wel jammer vonden. De kleine sneetjes brood bleven niet lang op ons bord liggen. De smaak was, net als de geur, heel erg lekker!

Deze broodmix bevat 198 kcal en 5,2 gram koolhydraten per 100 gram.

Lizza toastbroodjes

Naar de toastbroodjes waren we ook erg benieuwd aangezien ze er in eerste instantie al verrukkelijk uit zagen. De broodjes hebben we een heel erg sterke geur. Normaal moet je ze in de toaster bereiden maar wij gebruikten de contactgrill.

Op zo’n toastbroodje kan je smeren wat je wil. Wij kozen voor hummus afgewerkt met verse groentjes. Op die manier moesten de 4 toastbroodjes (2 per persoon) zeker en vast volstaan als lunch.

Lizza toastbroodjes

De sterke geur kwam ook een beetje terug in de smaak, dit was dus wel eventjes wennen. Gelukkig waren onze toastbroodjes wel rijkelijk belegd. De smaak van dit geheel was wel heel erg lekker!

1 toastbroodje bevat 135 kcal en 2,6 gram koolhydraten.

Muesli, pasta en grain rolls

De appel-noten muesli vind je helaas niet meer terug in de huidige samenstelling van de starterbox. Je kan deze muesli nog wel apart of in andere bundels verkrijgen. De muesli was voor ons beide de absolute topper van de starterbox. Wij vinden het wel jammer dat deze er niet meer in zit. Uiteraard kopen we deze dan gewoon apart…

Lizza low carb muesli

Muesli heeft krijgt vaak een slechte naam aangezien deze vaak veel suikers bevatten. Deze muesli van Lizza bevat 7,6 gram suiker van natuurlijke origine. Zoals de ingrediënten doen vermoeden zijn deze suikers onder andere afkomstig van appels. Een portie muesli bevat 15 gram vezels, 26 gram eiwitten en slechts 11 gram koolhydraten.

De donkerkleurige pasta rigatoni is ondertussen vervangen door twee pakken spirelli. Op zich een vreemde keuze want ze hadden er net zo goed allebei kunnen en mogen inzitten. De rigatoni kan je ook weer apart verkrijgen als je dat wenst.

Ondanks de donkere looks en vreemde geur was de smaak ook bij dit product weer verrassend goed. Het blijkt een beetje bij alle Lizza low carb producten zo te zijn.

Over de spirelli alsook de grain rolls kunnen we je niet veel vertellen aangezien wij deze niet hebben kunnen testen.

Voor wie is Lizza low carb geschikt?

Voor iedereen die van lekkere en gezonde voeding houdt natuurlijk! Uiteraard is niet iedereen te vinden voor vegan, glutenvrije en/of biologische voeding, wat eigenlijk erg jammer is. Toch is Lizza in onze ogen voor een heel erg ruim publiek geschikt. Denk hierbij maar aan mensen met bepaalde intoleranties zoals zuivel, gluten en lactose. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan dus uitermate geschikt voor zowel veganisten als vegetariërs.

Ben je zelf niet vegan, maar komt er een veganist op bezoek? In dat geval kan je eens stevig uitpakken met de producten van Lizza! Scoor je meteen een hele hoop punten mee! Vergeet ook zeker niet om zelf een keertje te proeven hé!

Ook sportieve veganisten die eens een keertje wat minder koolhydraten willen eten, bijvoorbeeld op een rustdag of tijdens een vakantie, is Lizza hiervoor een snelle en makkelijke oplossing.

Wat heeft Lizza nog meer te bieden?

Zoals je reeds hebt kunnen lezen is Lizza veel meer dan enkel en alleen maar de pizza waarmee alles begon. Ondertussen is het aanbod erg ruim en is er voor ieder wel wat wils. Brood, pasta, snacks, ontbijtgranen en zoete tussendoortjes vind je allemaal in het huidige aanbod van Lizza.

Weet je niet goed wat eerst te kiezen of wat je het beste gaat bevallen? Kies dan voor één van de vele bundels of de starterbox zoals wij dat deden.

Lizza Big High Protein bundel

Lizza big high protein bundel

Speciaal voor sporters of mensen die wat meer (plantaardige) eiwitten nodig hebben is er de Lizza big high protein bundel. Net als in de starterbox zitten er in deze box verschillende producten. De producten in deze box zijn iets hoger qua eiwitgehalte. De box bestaat uit de volgende producten:

 • Pasta spirelli
 • Pizza bodems (2 stuks)
 • Brood mix met zaden
 • Multigranen broodjes (2 stuks)
 • Toastbroodjes (4 stuks)
 • Muesli appel-noten
 • Vanille muffin mix

Conclusie

De producten van Lizza zijn ons heel erg goed bevallen. Zelf hadden we nog niet veel ervaring met glutenvrije en koolhydraatarme producten. De negatieve bijklank die deze producten soms hebben zijn dus helemaal uit de lucht gegrepen. Wij hebben, dankzij de starterbox, verschillende dagen lekker kunnen eten.

De bereidingen van de verschillende producten zijn heel erg makkelijk. Je hoeft dus geen gediplomeerde chef-kok te zijn om de Lizza low carb producten op tafel te krijgen. Als wij het kunnen kan iedereen het!

Ben je ondertussen aan het watertanden en wil je zelf de producten van Lizza een keertje testen, probeer dan zeker de starterbox. Zo maak je meteen kennis met een groot deel van het volledige assortiment. De producten die je het beste bevallen kan je uiteraard nog bij bestellen in de hoeveelheden die jij wenst.

Laat het smaken!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten