Orangefit protein; test & review. Is dit het beste vegan eiwitpoeder?

Orangfit protein review

Het plantaardige en vegan-friendly eiwitpoeder van Orangefit is een complete eiwitbron de je voorziet van alle aminozuren die je nodig hebt. Orangefit protein zit boordevol natuurlijke ingrediënten die stuk voor stuk goed zijn voor lichaam en geest. Hoe veelbelovend dat ook klinkt, het is vooral belangrijk dat het ook goed smaakt. Daarom hebben wij het Orangefit eiwitpoeder grondig getest. De resultaten van deze test kan je lezen in deze review.

Wat is Orangefit?

Bij Orangefit willen ze dat jij je lekker in je vel voelt en zowel fit als gezond door het leven kan stappen. Uiteraard willen ze die doelstellingen bereiken door kwalitatieve en plantaardige producten aan te bieden. Want je weet zelf dat pure, gezonde en plantaardige producten het beste zijn voor jouw lichaam en geest.

Of je nu een sportief, actief of eerder een rustig type bent, iedereen verdient gezonde en voedzame alternatieven. En dat beseften bij Orangefit maar al te goed. In 2014 begon hun plantaardig avontuur met de ontwikkeling van plantaardige proteïneshakes, eerst onder de noemer Fit Green Protein en later onder de naam Orangefit protein. Ondertussen is dit Nederlandse bedrijf klaar om de Europese markt te veroveren.

Orangefit vegan protein

Wat is Orangefit protein?

Orangefit protein is een plantaardig en vegan-friendly eiwitpoeder. Wanneer je dit poeder mengt met jouw favoriete drankje zoals water of plantaardige melk krijg je een heerlijke vegan eiwitshake. Een eiwitshake kan je zowel drinken als aanvulling op jouw voeding, als tussendoortje of na het sporten om je spierherstel te bevorderen.

Het Orangefit eiwitpoeder kan je daarnaast ook gewoon vermengen in jouw favoriete smoothie. Op die manier krijg jij de benodigde eiwitten en aminozuren, die je dagelijks nodig hebt, op een lekkere manier binnen.

Waar wordt Orangefit protein van gemaakt en wat zit er in?

Het hoofdingrediënt van Orangefit protein zijn gele spliterwten. Gele spliterwten zijn licht verteerbaar, bevatten alle noodzakelijke aminozuren. Daarnaast wordt het Orangefit eiwitpoeder op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten zoals fruit en stevia. Orangefit protein bevat dus enkel plantaardige en gezonde ingrediënten en is vrij van dierlijke ingrediënten, vulstoffen en kunstmatige zoetstoffen.

Het verdikkingsmiddel in het eiwitpoeder is xanthaangom en als kleurstof worden vitamina A of rode bieten poeder gebruikt respectievelijk bij de mango/perzik en aardbei smaak. Als zoetstof wordt stevioglycosiden gebruikt wat afkomstig is uit een plantje.

Daarnaast bevat het eiwitpoeder verschillende 18 aminozuren:

Alanini, arginine, asparaginezuur, cysteïne, glutaminezuur, glycine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, proline, serine, threonine, tryptofaan, tyrosine en valine.

Hoe gebruik je Orangefit protein?

Het Orangefit eiwitpoeder is erg makkelijk om te gebruiken. Je mixt simpelweg 1 scoop (25 gram) van het eiwitpoeder met 300ml van jouw favoriete drank. Even goed door elkaar shaken en jouw vegan eiwitshake is klaar voor gebruik. Daarnaast kan je ook een schepje van het Orangefit eiwitpoeder door je smoothie mengen.

Orangefit protein mango perzik

Welke smaken zijn er?

Een eiwitshake moet natuurlijk ook lekker smaken anders ga je er niet regelmatig eentje drinken. Dat smaken verschillen weten ze bij Orangefit ook wel, om die reden kan je het eiwitpoeder in maar liefst 5 verschillende smaken kopen:

  • Vanille
  • Choco
  • Banaan
  • Aardbei
  • Mango/Perzik

Afhankelijk van jouw eiwitbehoefte kan je Orangefit protein in verschillende porties aankopen:

  • 1000g; goed voor 40 eiwitshakes
  • 450g; 18 shakes
  • 25g; 1 eiwitshake

Wat zijn de voordelen van het Orangefit eiwitpoeder?

Waarom zou je kiezen voor Orangefit protein en niet voor een ander vegan eiwitpoeder? Proteïnen zijn enorm belangrijk voor het lichaam. Ze zijn dan ook broodnodig voor zowel je spieren, energie en het spierherstel na het sporten. Daarnaast helpen eiwitten je ook bij de alledaagse taken in het dagelijkse leven.

Orangefit protein zorgt ervoor dat het bovenstaande allemaal voor jou geregeld wordt en dat jij elke dag voldoende eiwitten naar binnen krijgt. Niet enkel de smaak van het eiwitpoeder is belangrijk, daarnaast is het ook belangrijk dat het lichaam goed op deze proteïne reageert. Daarom is het Orangefit eiwitpoeder naast 100% plantaardig ook vrij van gluten, soja, sucralose, toegevoegde suikers en lactose.

Orangefit protein zorgt er dus voor dat jij op een erg makkelijke manier jouw dagelijkse eiwitten, gemaakt van de beste natuurlijke ingrediënten, naar binnen krijgt. Orangefit protein is een complete eiwitbron die zorg draagt voor jouw lichaam en geest.

Voedingswaarden

Erg mooi in theorie maar hoe zit het dan in de praktijk, wat zijn de voedingswaarden van een Orangefit eiwitshake?

Afhankelijk van de smaak die je gebruikt bevat één Orangefit eiwitshake (25 gram) 19 à 20 gram eiwitten. De overige voedingswaarden verschillen minimaal per smaak. Een volledig en overzichtelijk vergelijk kan je in onderstaande tabel vinden:

Waarden per shake (25gr)VanilleChocoBanaanAardbeiMango/Perzik
Calorieën99kcal99kcal99kcal99kcal99kcal
Vetten2g2,2g2g2,2g2g
waarvan verzadigd0,5g0,6g0,5g0,6g0,5g
Koolhydraten1,4g0,8g1,8g0,8g2,3g
waarvan suikers0,1g0g1g0,7g0,6g
Vezels1g1,4g0,6g0,9g0,7g
Eiwitten20g19,5g19,9g19,4g19,3g
Zout1,1g1,1g1,1g1,1g1,1g
Orangefit protein

Orangefit protein test en review ; wat vonden wij van deze eiwitshakes ?

Enkele jaren geleden was ik op een vegan beurs waar de oranje gekleurde verpakkingen van Orangefit mijn interesse wekten. Het was daar dat ik Orangefit heb leren kennen en voor het eerst mocht proeven van dit vegan eiwitpoeder. Omdat ik hun producten niet kende leek het me een goed idee om meteen alle smaken aan het standje te testen, en dat kon ook gewoon.

Ondertussen staat Orangefit protein standaard tussen mijn sportvoeding en gebruik ik het meermaals per week en bij momenten zelfs dagelijks. De Orangefit eiwitshakes gebruik ik zo goed als altijd na het sporten.

Het is dus geen geheim dat Orangefit protein me wel bevallen is, anders zou ik het niet altijd in huis hebben. Het eiwitpoeder hebben we steeds zelf aangekocht en wat we er over vertellen is ons niet in de mond gelegd door Orangefit. Verderop ontdek je wat wij van de 5 verschillende smaken vonden en welke smaken van het eiwitpoeder wij altijd in huis hebben.

Wij weten als geen ander dat smaken van persoon tot persoon verschillen. Wat voor ons een lekkere eiwitshake is kan voor iemand anders tegenvallen. Toch willen we je met deze review een idee geven over wat je kan verwachten van het Orangefit eiwitpoeder.

Belangrijk om te weten is dat we elke shake mengden met water. Een enkele keer mixte ik het eiwitpoeder met fruitsap, maar dit beviel me minder. Omdat ik geen plantaardige melkdrinker ben drink ikzelf de Orangefit eiwitshakes steeds met water.

Deze smaken haalden het net niet

Terug naar de beurs waar ik alle 5 de smaken een keertje ging uitproberen. Ik was vooral erg benieuwd naar de aardbei smaak omdat dit een smaak is die je niet vaak vindt bij een eiwitshake. Helaas vond ik deze smaak een beetje te “chemisch” smaken. Ik vond het wel jammer want het is een keer wat anders dan vanille of chocolade die elk merk wel qua smaak in de aanbieding heeft.

De chocolade smaak was de andere smaak die ik niet in huis heb gehaald. Niet omdat deze slecht smaakte maar omdat ik gewoon geen fan ben van chocolade. Niets mis met de smaak en voor liefhebbers van chocolade zeker en vast een lekkere smaak als eiwitshake.

Zowel het aardbei als chocolade eiwitpoeder haalden het voor mij persoonlijk dus net niet. 2 van de 5 smaken die me minder goed bevielen, dat wil zeggen dat er nog 3 smaken over bleven…

Orangefit protein vegan eiwitpoeder

Deze smaken haalden het wel

Na de aardbei smaak was ik stiekem het meest benieuwd naar de banaan smaak. Vaak is een banaan smaak er knal op qua smaak of slaat ie de bal volledig mis. In het geval van Orangfit protein was het er dit keer wel knal op. Deze eiwitshake met bananensmaak is lekker zonder chemisch te smaken. Een opvallende of nadrukkelijk aanwezige banaansmaak heeft dit Orangefit eiwitpoeder dan weer niet. Op zich vond ik dat helemaal niet zo erg. Een lekkere eiwitshake dus die we tegenwoordig dan ook vaak in huis hebben.

Vanille vind je terug bij zowat alle merken die eiwit- of andere poederdranken aanbieden en vaak is de smaak gewoon goed. Ik heb het persoonlijk nog maar zelden meegemaakt dat een vanillesmaak ranzig of vies is.

Een vanille eiwitshake zou je dus zomaar blindelings (zonder proeven) in huis kunnen halen vind ik persoonlijk. Bij de Orangefit vanille eiwitshake is dat niet anders. De smaak is erg lekker zonder meer. Ook dit is weer een vegan eiwitpoeder dat regelmatig in onze voorraadkast te vinden is.

Blijft er 1 smaak over en dat was ook een smaak waar ik erg benieuwd naar was. Mango/perzik, de enige Orangefit protein eiwitshake met een combinatie van twee smaken. Dat kan niet anders dan goed zijn toch? En inderdaad, dat was ook zo. Dit is voor mij veruit de lekkerste smaak in het gamma van Orangefit.

Het is altijd moeilijk om een smaak te verwoorden, dus ga ik het niet eens proberen… Ik zal de smaak onbeschrijflijk (lekker) noemen. De wetenschap dat deze shake na het sporten op mij wacht geeft me telkens weer extra motivatie om mijn beste beentje voor te zetten. Een beetje lyrisch, maar zo lekker is deze Orangefit eiwitshake in mijn ogen. Ik raad daarom ook iedereen die het wenst aan om zeker en vast de mango/perzik eiwitshake van Orangefit een keertje te proberen…

Wat valt er nog meer te zeggen over Orangefit protein?

Smaak is natuurlijk één ding en misschien wel het voornaamste. Toch is er nog wat anders waar ikzelf erg veel belang aan hecht en dat is het volgende: de textuur. Ken je dat gevoel dat er een brok poeder mee je mond ingaat? Ranzig en hélémaal niet smakelijk en ook nog eens bàh!

Gelukkig was dat bij het Orangefit eiwitpoeder helemaal niet het geval. Weliswaar zit daar in mijn ogen de zeer degelijke Orangefit shaker ook voor iets tussen.

De textuur van een volledige Orangefit protein shake is erg “smooth” en van brokken is totaal geen sprake. Je moet hem niet eens lang door elkaar shaken om tot een gladde structuur te komen. Na het sporten kan  je dus vliegensvlug van jouw Orangefit eiwitshake genieten. Bovenin de Orangefit shaker zit er een soort zeefje waar brokken niet doorheen kunnen. Maar uit mijn ondertussen erg lange ervaring met Orangefit protein blijft er eigenlijk zo goed als geen poeder achter in de shaker.

Enkel de laatste druppels, en die wil je eigenlijk ook hebben, naar binnenspelen is net wat moeilijker maar dat heb je altijd wel met zulke poedershakes.

Orangefit protein fitshaker

Wat vind ik minder goed aan Orangefit protein?

Op de aarbei smaak na waren alle smaken dik okee met de mango/perzik als grote overwinnaar. Ik vind het nog steeds erg jammer van de aardbei smaak. Misschien moet ik hem toch nog eens een keertje een kans geven. Een tweede kans verdient iedereen, toch?

Op smaak en textuur heb ik erg weinig aan te merken. Ook de Orangefit shaker doet wat hij moet doen.

Echter is er wel één dingetje wat me minder goed bevallen is en wat me tot op vandaag nog steeds doet vloeken en dat is de verpakking. Meer bepaald het systeem om de verpakking te sluiten. De Orangefit protein verpakkingen zijn hersluitbaar middels twee strips die je op elkaar klikt. Nu kan het aan mij liggen, maar het duurt me elke keer weer een hele tijd vooraleer me dat lukt.

En zo gaat het bij elke verpakking die ik weer wil sluiten. Jammer, maar zeker geen puntje om géén Orangefit protein meer in huis te halen. De textuur én smaak bevallen me te goed om dit een dealbreaker te laten zijn.

Hoe voedzaam en vullend zijn de Orangefit eiwitshakes?

Van stevig sporten krijg je natuurlijk honger. Je verbruikt immers energie die weer aangevuld dient te worden. Wat bij veel mensen vaak gebeurd is een aanval op de koekjestrommel na  het sporten om de eerste honger na het sporten te stillen. Helaas is dat niet echt een goed idee en zelfs eerder jammer. 

Wat in onze ogen dan veel beter is, is een eiwitshake of zelfs een lichte maaltijdshake met gezonde ingrediënten nuttigen. Het is in elk geval véél gezonder dan koekjes en snoep. Daarnaast draagt  een eiwitshake na het sporten bij aan het spierherstel en stilt het de eerste honger. 

Maar is dat bij de Orangfit eiwitshake dan ook het geval? Wel, dat is zeker en vast het geval. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik altijd een Orangefit eiwitshake drink na het sporten. Het stilt de eerste honger, draagt bij aan het spierherstel en het is ook nog eens erg lekker, win-win-win lijkt me dat.

Tip: Wanneer je de Orangefit eiwitshake al prepareert vóór het sporten en deze in de koelkast zet smaakt hij na het sporten eens zo lekker. Daarnaast heb ik het gevoel dat een (ijs)koude eiwitshake de maag nog beter vult dan eentje met lauw water.

Conclusie & eindoordeel

Orangefit is ondertussen een vaste waarde in mijn sportieve leven geworden. Na het sporten drink ik praktisch altijd een eiwitshake van Orangefit. Zowel de banaan als vanille, maar voornamelijk de mango/perzik smaak gaat hier erg vlot naar binnen.

Ik meng het eiwitpoeder altijd met water omdat mij dat het beste bevalt. Dit is ook veruit de makkelijkste manier omdat je altijd en overal wel ergens water ter beschikking hebt. Plantaardige melk of andere drankjes moet je dan net weer in huis hebben of er tenminste voor zorgen dat je ze in huis hebt.

Is dit de beste vegan eiwitshake die er te verkrijgen is? Voor mij momenteel zeker en vast wel. Al moet je dat natuurlijk een beetje in perspectief zien, we hebben uiteraard niet alle beschikbare eiwitshakes (van andere merken) geproefd…

Of Orangefit protein jou ook zal bevallen, dat kunnen wij natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Wel kunnen we vertellen dat Orangefit protein bij vele sportieve veganisten een vaste waarde is, zowel in het dagelijkse leven als na het sporten. Dit is ook bij ons het geval, dus helemaal uit de lucht gegrepen lijkt me onze review niet. 

Heb je na het lezen van de review zin in een lekkere Orangefit eiwitshake, hou je dan zeker niet in en bestel Orangefit protein meteen via onderstaande link. Geloof ons, je zal er geen spijt van krijgen! Oh ja, vergeet zeker niet de Orangefit Shaker mee te bestellen om brokkenpap te voorkomen. Het is maar een tip ;-).

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten