Vegan flapjack van Torq getest; dit is onze favoriet!

vegan flapjack van Torq test en review

Een tussendoortje of extra energie tijdens het sporten? Met een vegan flapjack van Torq heb je de keuze en dé oplossing voor beide situaties in handen. Zowel tussendoor als tijdens het mountainbiken, trailrunnen of wandelen eet ik maar wat graag een vegan flapjack.

In deze review ontdek je hoe ik deze lekkere snacks ontdekt heb, welke smaken er zijn, wat er allemaal in zit en welke ondertussen mijn absolute favoriet geworden is.

TORQ Fitness, wie zijn ze?

Torq is van oorsprong een fitness adviesbureau, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, dat zich voornamelijk richt op performance coaching en duursporten. Tot op heden doen ze dat nog steeds maar hebben ze ook een volledig assortiment sportvoeding ontwikkeld. Door samen te werken met topatleten werd de vraag naar sportvoeding van hoge kwaliteit ook steeds groter.

Ondertussen is Torq een gerenomeerd, gerespecteerd en veel gebruikt merk van sportvoeding onder atleten wereldwijd. Ze werken trouwens niet met de bekendste atleten om zomaar naam en faam te verwerven. Daarentegen werken ze wel samen met atleten en teams die hun producten onvoorwaardelijk ondersteunen.

Daarnaast werken ze ook met ambassadeurs, waar wij van veganatleet.be ondertussen ook toe behoren. Om die reden kunnen wij jou altijd een korting van 10% op het volledige Torq assortiment aanbieden.

Dit doe je door simpelweg de kortingscode “veganatleet10” te gebruiken bij jouw bestelling via onderstaande link:

Zo leerde ik Torq kennen

Ik kende Torq niet tot ik op Instagram een foto zag verschijnen van iemand die Torq sportvoeding gebruikte. Daarnaast had ik geen flauw idee dat de meeste producten ook nog eens vegan zijn. Ik was dus erg benieuwd.

Een paar mailtjes naar Torq Benelux later stond mijn proefpakket voor de deur met daarin onder andere 5 vegan flapjacks, en natuurlijk nog heel wat andere lekkere dingen.

Omdat ik er een review over zou schrijven kreeg ik dit testpakket aan een voordelige prijs. Al mijn latere bestellingen heb ik natuurlijk wel zelf betaald!

Torq sportvoeding aanbod

Het aanbod van sportvoeding bij Torq is vrij ruim. Naast energiedrank, -gels, -repen en -snoepjes hebben ze ook producten die helpen met hydrateren, herstellen en het immuunsysteem ondersteunen. Daarnaast bieden ze ook ontbijt- en maaltijdsnacks aan en natuurlijk de Torq Explore vegan flapjacks die we voor dit artikel getest hebben.

In al hun producten gebruiken ze de meest pure en krachtige ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Hierdoor zijn veel van hun producten ook gecertificeerd door the Soil Association of dragen ze het Fair Trade label.

Er worden geen chemische zoetstoffen, kleuren of kunstmatige smaakstoffen aan de producten toegevoegd. Veel van de producten zijn ook 100% vegan, maar helaas niet allemaal. De Torq Explore flapjacks zijn dat uiteraard wel en daar ben ik héél erg blij mee!

Torq Explore vegan flapjack; test en review

Er zijn maar liefst 6 verschillende smaken vegan flapjack te verkrijgen. Op die manier is er voor iedereen wel een favoriet smaakje te vinden. Daarnaast is het ook gewoon leuk om al deze verschillende smaken te kunnen testen. En dat deed ik dan ook.

Enkel de laatste toevoeging, de black forest smaak, hebben we nog niet kunnen testen. De meeste flapjacks heb ik als snack tijdens het sporten getest, in de plaats van een energiereep. Een enkele flapjack at ik ook als tussendoortje, wat ik trouwens nog steeds regelmatig doe.

De vegan flapjack kan je in de onderstaande vijf smaken verkrijgen:

 • Bakewell slice
 • Banana cake
 • Apple strudel
 • Carrot cake
 • Ginger cake
 • Black forest

*gebruik de kortingscode “veganatleet10” voor 10% korting op jouw volledige bestelling!

Wat zit er in de vegan flapjacks?

Zoals je op onderstaande foto kan zien zijn er best wel wat ingrediënten te vinden in de vegan flapjacks. Het is dus zeker niet zomaar een snack waar niet over nagedacht is, integendeel.

De flapjacks zijn zacht en stroperig en de smaak is stuk voor stuk uniek en lekker! Daarnaast zijn ze volledig biologisch en 100% veganistisch. De ingrediënten verschillen natuurlijk een beetje per smaak.

vegan flapjack Torq explore

In alle vegan flapjacks kan je volgende ingrediënten terug vinden:

 • Jumbohaver (biologisch)
 • Gouden siroop (biologisch)
 • Donkerbruine suiker (biologisch, biologische melasse)
 • Zonnebloemolie (biologisch)
 • Maltodextrine (biologisch)
 • Zeezout

*allergenen: de flapjacks bevatten gluten door de aanwezigheid van jumbohaver.

Daarnaast heeft elke flapjack zijn eigen unieke ingrediënten om op smaak te komen:

Bakewell slice

 • Gedroogde kersen (6%)
 • Natuurlijk amandelaroma (0,3%)

Banana cake

 • Bogoya Banaan (14%)

Apple strudel

 • Rozijnen (9%)
 • Gedroogde Appel (6%)
 • Gemalen Kaneel (0,6%)

Carrot cake

 • Wortelpoeder (0,4%)
 • Gemalen nootmuskaat (0,2%)

Ginger cake

 • Rozijnen (14%)
 • Gemalen gember (0,6%)

Black forest

 • Rozijnen (9%)
 • Wortelpoeder (0,4%)
 • Gemalen nootmuskaat (0,2%)

De smaakjes zoals gember, nootmuskaat, kaneel en amandel, ook al is het geen grote hoeveelheid, zouden de flapjacks van elkaar moeten onderscheiden qua smaak. Ik was dus erg benieuwd of dat ook het geval ging zijn en welke mij het beste zou bevallen.

Torq Explore vegan flapjack

Voedingswaarden

Wat natuurlijk ook erg belangrijk is om te weten is hoeveel energie een vegan flapjack jou precies kan opleveren. Dit is met name belangrijk als je deze snacks tijdens het sporten eet. Natuurlijk verschillen, net als de ingrediënten, de voedingswaarden ook lichtjes per smaak, al liggen deze niet heel erg ver uit elkaar.

Een flapjack van 65gr levert 263 kcal energie en bevat 43 gram koolhydraten. Ongeveer iets meer dan de helft daarvan zijn suikers. Daarnaast bevat één flapjack een kleine hoeveelheid vezels (3 gram) en proteïne (3,3 gram).

Door de stroperige structuur en de ingrediëntenlijst had je het al kunnen raden dat er best wel wat suiker in deze flapjacks zitten. Die suikers zijn natuurlijk erg goed voor jouw motor tijdens het sporten en leveren jou de broodnodige energie bij intensieve en inspanningen van lange duur.

Hoe smaken deze Torq Explore vegan flapjacks; test

Smaken verschillen natuurlijk per persoon en wat ik lekker vind, vind jij misschien helemaal niet lekker. Toch kan je op basis van de ingrediënten, met name de ingrediënten die de flapjack op smaak brengen, al een idee krijgen welke je wel of niet zouden bevallen.

Alle flapjacks hebben dezelfde stroperige textuur. Daarnaast zit er ook een soort “bite” in. De flapjacks vullen goed en geven een voldaan gevoel zowel als tussendoortje als tijdens het sporten. Dankzij de suiker die er in aanwezig is krijg je de nodige energie die je helpt tijdens lange inspanningen.

Ginger cake

Dit was bij mij zeker en vast het geval. Ik ben bijvoorbeeld niet de grootste fan van gembersmaak. Deze flapjack scoorde dan ook niet heel erg hoog voor mij persoonlijk. Ben je wel een liefhebber van gember dan is deze flapjack misschien wel wat voor jou.

Banana cake

De banana cake smaak daar was ik wel erg benieuwd naar. Een banaansmaak is er meestal knal op of er knal onder. In dit geval overheerste de banaansmaak zeker niet, maar de flapjack smaakte me wel. Je proeft wel dat er banaan in zit en dat vind ik persoonlijk wel een pluspunt.

Torq flapjack banana cake

Apple strudel

Naar deze smaak was ik ook heel erg benieuwd aangezien ik wel eens graag een stukje apple strudel nuttig. De smaak die voornamelijk naar boven kwam bij deze flapjack was kaneel. Deze had iets meer naar appel mogen smaken in mijn ogen. Toch vond ik deze vegan flapjack zeker niet slecht.

Carrot cake

Bij deze smaak moest ik een opletten, daar ik soms nogal allergisch kan reageren op wortel. Gelukkig heb ik het overleefd en kan ik wel wat meer over deze smaak vertellen. Ook bij deze flapjack was het niet de wortelsmaak die naar boven kwam, maar eerder de nootmuskaat. Ik vond deze uiteindelijk wel best lekker smaken.

Black forest

Deze smaak werd recentelijk toegevoegd aan het assortiment en heb ik daardoor nog niet kunnen proeven. Ik ben wel erg benieuwd naar deze smaak aangezien ik grote fan ben van de Torq Sportdrank in een soortgelijke smaak (blackcurrant).

Bakewell slice

Save the best for last! De Bakewell slice smaak was voor mij ook het beste! Ik kreeg na de eerste hap meteen een wow-gevoel. Het moet zowat het beste zijn, op vlak van sportvoeding en snacks, wat ik ooit gegeten heb. De eerste hap deed me meteen aan een koekje denken dat ik vroeger, toen ik nog geen veganist was, regelmatig in huis haalde namelijk: frangipane.

Torq Explore bakewell slice flapjack

Dat het naar frangipane smaakt is voornamelijk te danken aan het natuurlijke amandelaroma dat er in minimale mate aan toegevoegd is. Heerlijk vond en vind ik het nog steeds. Deze flapjack is, niet verrassend, mijn standaard snack tijdens het sporten geworden. Het is telkens een plezier om er van te kunnen eten en zelfs een moment om naar uit te kijken, hoe zwaar de inspanning ook mag zijn.

Het is ook echt wel aan te raden om een snack te gebruiken die je echt lekker vindt en graag eet. Op die manier zal je nooit vergeten om te eten tijdens het sporten en al zeker niet met lange tanden naar jouw snackmomentje uitkijken.

De bakewell slice flapjack is mijn absolute favoriet, al ben ik ook erg benieuwd of de black forest smaak hier nog wat aan kan veranderen. Dat lees je zeer binnenkort in deze review.

*gebruik de kortingscode “veganatleet10” voor 10% korting op jouw volledige bestelling!

Torq Explore vegan flapjack kopen?

De flapjacks kan je per stuk kopen, wat erg handig is als je de smaken eerst eens een keertje wilt testen. Op die manier kan je tegen een schappelijke prijs te weten komen welke smaak jou het beste bevalt.

Daarnaast kan je de flapjacks ook in een voordelige box kopen. Zo’n box bevat 20 flapjacks in één bepaalde smaak. Omgerekend zijn de flapjacks in een volledige box een kleine 25 cent goedkoper. Echter heb je dan wel maar één smaakje ter beschikking.

Via de website van Torq kan je de flapjacks eenvoudig bestellen. Vergeet zeker niet om onze speciale kortingscode “veganatleet10” in te geven voor je gaat afrekenen. Met deze code krijg je 10% korting op jouw volledige bestelling.

Omdat ik voornamelijk fan was van één smaakje, namelijk de bakewell slice, was een box voor mij de beste en meest voordelige keuze.

Torq Explore flapjack box

*gebruik de kortingscode “veganatleet10” voor 10% korting op jouw volledige bestelling!

Conclusie; vegan flapjack van Torq

De flapjacks van Torq zijn me zeker en vast goed bevallen met als absolute uitschieter de bakewell slice smaak. Nu kan dit natuurlijk voor jou helemaal anders zijn, want smaken verschillen altijd. Ben je benieuwd of de vegan flapjacks van Torq jou ook bevallen, dan kan je elke smaak gewoon apart bestellen.

Eénmaal je de beste smaak voor jou gevonden heb kan je de flapjacks in een grote en voordelige verpakking bestellen.

Energie tijdens het sporten of een oppepper tijdens de (werk-)dag? De vegan flapjacks brengen dat zonder problemen voor elkaar. Ik ben alvast fan! Jij ook? Laat het ons zeker weten in een reactie onderaan de pagina.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten