Vegan vitamines van Fair Leaf getest (2021); ontdek deze vegan vitamines

Fair Leaf vegan vitamines

Ben je op zoek naar vegan vitamines maar heb je geen zin om een ellendig lange ingrediëntenlijst door te nemen? De vegan vitamines van Fair Leaf lossen dit probleem in één keer voor je op. Fair Leaf is een bedrijf dat helemaal mee is met het vegan verhaal en de obstakels waar veganisten dagelijks mee af te rekenen krijgen.

De vegan vitamines van Fair Leaf zijn 100% veganistisch en bevatten geen dierlijke ingrediënten of gekke en onduidelijke E-nummers. Daarnaast zijn de vitamines en supplementen volledig afgesteld op een veganistische levensstijl.

Ben je ondertussen even benieuwd als ons? Dan heb je geluk want wij mochten enkele van de vegan vitamines van Fair Leaf uittesten. Wat we er van vonden en wat Fair Leaf nog meer in petto heeft voor veganisten, kom je te weten in deze review.

Vegan vitamines van Fair Leaf test en review

Wij kregen de kans om enkele potjes vegan vitamines van Fair Leaf te testen. Een keuze maken uit de 12 verschillende vitamines ging eigenlijk vlotter dan gedacht. Dit was met name te danken aan de duidelijke uitleg waarvoor de verschillende vegan vitamines van Fair Leaf geschikt zijn.

Wij kozen voor de volgende 3 verschillende vitamines en vertellen je ook graag waarom we precies die vitamines kozen, het kan misschien ook nuttig zijn voor jou.

 • Vegan Vitamine B12

Een logische keuze voor de meeste veganisten aangezien B12 een erg belangrijk supplement is voor veganisten. Daarnaast was het vooral de smaak die voor mij de doorslag gaf om deze een keertje te willen proberen. Deze vitamine B12 hebben een aardbeismaak en dat wou ik, als liefhebber van rode vruchten, toch wel een keertje proberen.

 • Vegan 5-HTP

Voornamelijk een keuze van Elke, mijn vriendin, aangezien zij een moeilijke slaper is. 5-HTP zorgt niet alleen voor de aanmaak van het geluksstofje maar helpt ook om ’s nachts beter in slaap te vallen en om ’s morgens beter uit bed te geraken.

 • Green Fit; calcium, magnesium en zink

Een laatste logische keuze was de Green Fit met daarin een mengeling van calcium, magnesium en zink. Mineralen die onder andere bijdragen aan de stofwisseling, botten en tanden, de spijsvertering, het geheugen, hersen- en zenuwfuncties en het verminderen van vermoeidheid. Dit potje kozen we voornamelijk omdat we best een actieve levensstijl hebben en ook erg graag en veel sporten. De Green Fit is speciaal ontwikkeld  voor de spieren, botten en gewrichten en perfect geschikt voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl.

Fair Leaf bezorgde ons deze potjes om ze te kunnen testen. Wat wij van deze vegan vitamines van Fair Leaf vonden kom je hieronder te weten.

De laatste keer dat wij een bloedtest lieten afnemen hadden we geen enkel tekort. Deze vegan vitamines van Fair Leaf namen we dus in zonder dat we tekorten hadden. Om die reden hebben we de aanbevolen dosering goed in de gaten gehouden en deze niet overschreden. Heb jij ook geen tekorten dan is het raadzaam hetzelfde te doen. In alle andere gevallen is het verstandig raad te vragen aan een dokter of specialist.

Vegan vitamine B12

vegan vitamine b12 van Fair Leaf

Vegan B12 bestellen >>

Vegan vitamines met aardbeismaak? Heel graag! Ik was in de eerste plaats erg benieuwd naar de smaak. Uiteraard is het ook meegenomen dat je dankzij dit potje extra B12 vitamines binnenkrijgt. Zoals je waarschijnlijk al weet is het voor veganisten best wel belangrijk om voldoende B12 binnen te krijgen.

Wat is de functie van B12?

Vitamine B12 zorgt immers voor de aanmaak van rode bloedcellen. Dit is een belangrijk proces want het zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof in je bloed kan vervoerd worden. Ook voor de goede werking van het zenuwstelsel is B12 van niet te onderschatten belang. Een continu tekort aan B12 kan jouw gezondheid ernstig schaden. 

Inhoud, ingrediënten en gebruik

De vegan B12 vitamines van Fair Leaf zijn te verkrijgen in de vorm van zuigtabletten. Eén potje bevat 100 zuigtabletten met aardbeismaak. Deze vegan B12 bevat een hoge dosering die je 2 à 3 maal per week mag innemen.

Het voordeel van zuigtabletten is dat deze erg snel opgenomen worden. Daarnaast is het ook prettiger dan een pilletje doorslikken.

De aanbevolen dosering voor veganisten is 3 zuigtabletten per week in te nemen tijdens het eten. Het maakt niet uit of dit tijdens het ontbijt, lunch of avondeten is.

Deze vegan B12 zuigtabletten zijn vrij van allergenen en bevatten de volgende ingrediënten:

 • Vitamine B12 (methylobalamine)
 • Anti-klontermiddelen (magnesium stearaat en silica)
 • Bindmiddelen (PVP en isomalt)
 • Vulstof (mannitol)
 • Natuurlijke smaak- en zoetstoffen (aardbeiaroma en vegan honingkruid en 98% stevia)

Review: wat vonden we er van?

Wanneer je het potje opent en je neus even naar binnen steekt komt de geur van aardbei je meteen tegemoet. Hierbij moet je natuurlijk niet de geur van een plukverse aardbei op het veld verwachten. Toch vond ik de geur erg lekker ruiken. Elke was iets minder fan van de geur, maar dat was geen verrassing voor ons. Ze is immers niet echt een fan van poeder of tabletten met fruitige geuren.

Deze vegan vitamine B12 kan je opzuigen of onder je tong laten smelten. Ongeacht welke methode je gebruikt smaakt deze vitamine wel erg lekker, althans dat vond ik er toch van.

De combinatie van de smaak en het feit dat je deze vitamines kan opzuigen maakt het voor mij erg fijn om deze in te nemen, zeker in vergelijking met vitamine tabletten of capsules. 

Persoonlijk vond ik deze vitamine ook langer smaken dan de B12-spray die ik normaal gebruik. Omdat de smaak me ook erg beviel kies ik nu resoluut voor de B12 vegan vitamines van Fair Leaf.

Vegan 5-HTP

vegan 5-HTP van Fair Leaf

Vegan 5-HTP bestellen >>

5-HTP was voor mezelf eerder iets onbekend. Maar goed, ik sta wel open om nieuwe dingen te leren kennen. De werking en de voordelen van vegan 5-HTP klonken alvast goed en leken ons zeker en vast erg nuttig.

Wat is de functie van 5-HTP?

5-HTP is een natuurlijke stof die zowel door het lichaam aangemaakt wordt als ook in de natuur te vinden is, meer bepaald in de Griffonia simplicifolia plant. Die plant staat waarschijnlijk niet in jouw tuin dus is het handig om dit als supplement in te nemen. Waarom dan?

5-HTP helpt bij het aanmaken van twee andere stoffen namelijk serotonine en melatonine.

Serotonine is je misschien wel bekend maar dan onder een andere noemer: “geluksstof”. Deze stof heeft zowel invloed op je stemming als humeur maar kan ook effect hebben op de eetlust, seksuele drift en jouw sociale gedragingen.

’s Nachts wordt deze seratonine omgezet in melatonine. Dit melatonine hormoon heeft twee effecten. Enerzijds zorgt dit ervoor dat we slaperig worden wanneer het avond en nacht wordt. Daarnaast zorgt dit hormoon er ook voor dat we ’s morgens makkelijker kunnen ontwaken. Een stof of hormoon van niet te onderschatten belang dus, voor iedereen!

Inhoud, ingrediënten en gebruik

De vegan 5-HTP van Fair Leaf is te verkrijgen in de vorm van capsules. Eén potje bevat 60 vegan capsules. Omdat er geen aanbevolen of maximale hoeveelheid is opgelegd adviseert Fair Leaf om het gebruik van 5-HTP langzaam op te bouwen met een maximum van 2 capsules per dag.

De aanbevolen dosering van deze vegan 5-HTP is dus 1 à 2 capsules per dag bij voorkeur zo’n 30 à 60 minuten voor het slapengaan. Het tijdstip is belangrijk aangezien deze stoffen invloed (kunnen) hebben op de nachtrust.

Naast 75 mg 5-HTP bevat één capsule ook 1,4 mg vitamine B6 en is het volledig vrij van allergenen. De overige ingrediënten zijn de volgende:

 • Griffonia zaad extract (98% 5-HTP)
 • Vitamine
 • Anti-klontermiddel (calcium gebonden vetzuren en silicium dioxide)
 • Verdikkingsmiddel/capsule (HPMC)
 • Vulstof (microcrystalline cellulose)

Review: wat vonden we er van?

Ook dit potje verspreidt een aangename geur wanneer je het opent. De capsules zijn redelijk klein en zijn daardoor erg makkelijk in te nemen. Een bepaalde smaak moet je niet verwachten bij deze capsules want ze zijn vrij neutraal.

Omdat de capsules vlot in te nemen en door te slikken zijn is het zeker geen straf of onaangenaam om deze in te nemen.

Over de werking kan je pas na een tijdje wat nuttigs vertellen. Een wondermiddeltje is het zeker niet. Wij gaan deze vegan 5-HTP in elk geval wel op de lange termijn proberen en bekijken of we er voordelen van ondervinden.

Green Fit; calcium, magnesium en zink

green fit vegan vitamines van fair leaf

Green Fit bestellen >>

De Green Fit vitamines van Fair Leaf bevatten drie mineralen die voor iedereen, dus ook voor sportieve veganisten, erg belangrijk kunnen zijn. Dit potje was mijn keuze omdat ik zelf erg sportief ben en de voordelen van onder andere magnesium in het verleden al aan de lijve ondervonden heb.

Wat is de functie van de Green Fit?

De Green Fit van Fair Leaf bevat de bouwstenen voor gezonde spieren, sterke botten en soepele gewrichten. Dit zou als muziek in de oren van zowel de gewone als sportieve veganist moeten klinken.

De calcium in deze Green Fit draagt bij aan het gezond houden van onze botten, beenderen en tanden en helpt daarnaast ook de spijsvertering en stofwisseling in orde te houden.

Magnesium draagt bij aan een beter herstel na het sporten en helpt om vermoeidheid in te perken. Daarnaast zorgt magnesium ook voor een verbetering van de stofwisseling en verschillende hersen- en zenuwfuncties.

Zink helpt net als calcium met de spijsvertering maar heeft ook een positief effect op onze huid, nagels en haar. Daarnaast is zink ook erg belangrijk voor de concentratie en ons geheugen.

Alleen maar voordelen dus met deze 3-in-1 Green Fit!

Inhoud, ingrediënten en gebruik

Deze Green Fit is te verkrijgen in de vorm van tabletten. Eén potje bevat 90 stuks. De aanbevolen hoeveelheid van deze Green Fit is 2 à 3 tabletten per dag bij voorkeur tijdens het eten.

Deze Green Fit tabletten bevatten 684 mg calcium, 305 mg Magnesium en 10 mg Zink. Dit zijn de waardes (volgens het etiket op de verpakking) voor 2 tabletten van de Green Fit. Dit product bevat geen allergenen en heeft de volgende ingrediënten:

 • Mineralen
 • Aminozuren
 • Anti-klontermiddel (magnesium stearaat)
 • Bindmiddel (katoenzaadolie)
 • Coating (HPMC)
 • Vulstof (microcrystalline cellulose)

Review: wat vonden we er van?

De Green Fit tabletten hebben geen bepaalde smaak. De geur bij het openen van het potje was aangenaam wat voor mij persoonlijk altijd een meerwaarde is. Wanneer iets lekker ruikt ga je er ook weer sneller naar terug grijpen. Dat is bij deze Green Fit zeker het geval.

De tabletten zijn erg groot en je hebt er wel een stevige slok water voor nodig om deze vlot doorgeslikt te krijgen. Dit vind ik wel een minpuntje. Wat ik wel top vind, en wat ook de reden is om voor dit potje te kiezen, is dat je meteen 3 belangrijke mineralen in 1 supplementje krijgt. Het bespaart ook meteen wat plaats in je voorraadkast.

Een goed herstel na intensief sporten is afhankelijk van verschillende factoren, al ben ik wel overtuigd dat deze Green Fit ook echt werkt. De effecten van deze mineralen zijn me niet onbekend en hebben me in het verleden weer op de been geholpen. Zeker de aanwezigheid van magnesium heeft me overtuigd om voor de Green Fit te kiezen. Voor sportieve veganisten die regelmatig intensief bewegen kan deze Green Fit een absolute meerwaarde zijn.

Waar staat Fair Leaf voor?

Bij Fair Leaf staan ze voor de volle 100% achter iedereen die vegan is of wil worden. Dat vegan “the way to go” is, is hun helemaal niet meer vreemd. De producten van Fair Leaf zijn daarom allemaal veganistisch en volledig afgestemd op een veganistische levensstijl.

Daarnaast staat Fair Leaf ook voor eerlijkheid en gelijke kansen in de volledige productieketen en natuurlijk voor volledig plantaardige producten.

Fair

De “Fair” in Fair Leaf betekent voornamelijk dat er voor de productie van de vegan vitamines van Fair Leaf niemand uitgebuit wordt. Om daarop toe te kijken, zodat het ook daadwerkelijk zo verloopt, werkt Fair Leaf samen met verschillende organisaties. Deze organisaties zijn gespecialiseerd en expert op gebied van anti-slavernij en re-integratie.

Natuurlijk is het in de praktijk allemaal net iets minder simpel. Toch probeert Fair Leaf zich aan hun vooropgestelde waarden te houden. Ze doen dit door hun vegan vitamines in Nederland te produceren en zo veel mogelijk ingrediënten uit Europa te gebruiken. Voor de ingrediënten die toch van buiten Europa komen (zoals uit Ghana en Peru) zorgen de organisaties, waarmee Fair Leaf samenwerkt, voor goede en eerlijke omstandigheden.

Leaf (blad, plantaardig)

“Leaf” staat voor het plantaardige en dat zie je meteen terug in de vegan vitamines van Fair Leaf. Zowel in de producten zelf als tijdens de reis van producent naar klant komt hun duurzame en plantaardige missie bovendrijven.

Fair Leaf gelooft steevast dat de voedingswaarden die elke persoon dagelijks nodig heeft allemaal uit de natuur kunnen gehaald worden. Zorg dragen voor de natuur is daarom ook één van hun belangrijkste waarden.

De bestellingen gaan via DHL Go Green de deur uit en in grote steden bezorgen fietskoeriers de pakjes aan huis.

De vitamines worden handmatig en haast zonder machines verwerkt. Verspilling en restafval daar doen ze bij Fair Leaf niet aan mee.

De vegan vitamines van Fair Leaf krijg je momenteel nog wel thuis geleverd in plastic potjes. Om dat te compenseren worden ze wel verzonden in recycleerbare graspapieren enveloppen en opgevuld met biologisch afbreekbare opvulmaterialen.

Om tegen 2023 volledig CO2-neutraal te zijn werkt Fair Leaf ook samen met Trees for the Future en TNO.

Fair Leaf verpakking graspapieren zakken

De missie van Fair Leaf

De missie van Fair Leaf is erg duidelijk. Fair Leaf gelooft in een eerlijk productieproces waarbij iedereen eerlijke en gelijke kansen moet krijgen (Fair). Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat alle voedingswaarden die mensen nodig hebben allemaal uit de natuur te halen zijn (Leaf/plantaardig).

Vegan vitamines van Fair Leaf

Het aanbod vegan vitamines van Fair Leaf is best groot. Ze hebben 12 verschillende vitamines en multivitamines die stuk voor stuk 100% vegan zijn. Ingrediënten checken is dus helemaal niet nodig.

De verpakkingen zijn een streling voor het oog en hebben elk een leuk en verschillend kleuraccent. Dit is voornamelijk handig wanneer je meerdere vegan vitamines van Fair Leaf in huis hebt. En dat laatste is zeker niet zo gek want het aanbod is heel erg divers en kan zeker en vast een nuttige aanvulling zijn voor elke veganist.

De vegan vitamines van Fair Leaf zijn niet zomaar allemaal pilletjes die je even moet doorslikken. De vitamines en multivitamines kan je in vier verschillende vormen krijgen:

 • Caps
 • Zuigtabletten
 • Softgels
 • Tabletten

Kies je voor een bepaalde vitamine dan moet je het natuurlijk wel stellen met de vorm waarin ze komen, want die kan je natuurlijk niet zelf kiezen. Is dat erg? Zeker niet!

vegan vitamines van Fair Leaf

Welke vegan vitamines van Fair Leaf zijn er nog?

12 vitamines dat zijn er natuurlijk een heleboel. Maak daar maar eens de juiste keuze uit. Die keuze is natuurlijk voor iedereen anders. Terwijl een multi-vitamine in principe altijd goed is, is een specifieke andere vitamine misschien wel of niet nodig voor jou.

Zijn er tekorten vastgesteld door een bloedonderzoek dan is het mogelijk wel verstandig de tekorten aan te vullen. Voor veganisten is bijvoorbeeld B12 bij nemen altijd een goed idee omdat dit praktisch niet uit voeding gehaald kan worden.

Fair Leaf biedt, naast de 3 potjes die wij getest hebben nog de volgende vegan vitamines aan:

Via onderstaande link kan je het volledige aanbod vegan vitamines van Fair Leaf bekijken en jouw favoriete vitamines meteen bestellen. Ingrediënten hoef je niet te checken want ze zijn stuk voor stuk 100% vegan!

Conclusie; vegan vitamines van Fair Leaf kopen?

Vitaminen en mineralen zijn van niet te onderschatten belang, en misschien nog wel meer voor (sportieve) veganisten. Hoewel B12 onder veganisten vaak de meest besproken vitamine is, zijn er nog een heleboel andere vitamines en mineralen die erg belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam, de organen, het spierstelsel en noem maar op.

Een supplement is dus zeker en vast nooit verkeerd. Heb je tekorten, dan is het wel aan te raden om bij een dokter of specialist extra info en raad te vragen. Door regelmatig je bloedwaarden te laten controleren kan je er achter komen of je tekorten hebt. Heb je bepaalde klachten, vraag dan raad aan jouw dokter en laat eventueel bloed afnemen.

Heb je geen tekorten dan kan het in onze ogen zeker geen kwaad om supplementen te nemen, mits je je aan de aanbevolen doseringen houdt en de supplementen vrij te verkrijgen zijn. Twijfel je toch of het wel veilig is vraag dan advies aan een dokter of specialist inzake supplementen! Wij zijn zelf geen dokters of adviseurs, wij volgen ons gezond verstand en houden rekening met de aanbevolen dosering. Dit werkt voor ons, maar daarom niet per sé voor jou.

De vegan vitamines van Fair Leaf zijn misschien wel een must voor elke (sportieve) veganist die op zoek is naar betaalbare en duidelijke vegan vitamines. Het grote voordeel aan deze potjes is dat je geen enkel ingrediënt hoeft te controleren, aangezien al de vitamines van Fair Leaf 100% vegan zijn.

Naast de vegan vitamines van Fair Leaf, met name de B12, 5-HTP en Green Fit, gebruiken wij vegan vitamine D3 als supplement, zeker in de donkere wintermaanden. Welke vitamines en supplementen gebruik jij?

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten